Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2013

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Την παύση του Ταμείου ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για οικονομικές παρατυπίες.
Την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε χθες Πέμπτη για οικονομικές παρατυπίες.


Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, αφού, μετά από έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προέκυψαν ατασθαλίες σε αμοιβές προσωπικού, σε μετακινήσεις που ελέγχονται ως εικονικές και σε παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού την περίοδο 2006-2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αντικατασταθεί από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, ενώ σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή και νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του Ταμείου, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, μετά την ανάθεση κατασκευών των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες ειδικού σκοπού και την εκχώρηση της είσπραξης διοδίων σε αυτές, ο ρόλος του Ταμείου σταδιακά περιορίζεται σημαντικά και ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του.


Πηγή: efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: