Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2013

«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΚΥΠΡΟΣ ΛΟΓΩ... ΣΥΡΙΑΣ

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης σε πρεσβείες και άλλες εγκαταστάσεις ξένων συμφερόντων, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και της επικείμενης επίθεσης στη Συρία, λαμβάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας. Ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης.
Σύμφωνα, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ομπρέλα προστασίας σε πρεσβείες και άλλους χώρους ξένων συμφερόντων, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, στήνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και της επικείμενης επίθεσης στην Συρία. 

Με την έναρξη των συζητήσεων, διεθνώς, για χτύπημα στη Συρία, συγκλήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, και καταρτίστηκε ειδικό σχέδιο δράσης, στο οποίο λαμβάνουν μέρος και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και ο ειδικός αντιτρομοκρατικός ουλαμός.
Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν οι περιπολίες έξω από συγκεκριμένες πρεσβείες και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στις αρχές αξιολογούνται: "Εχοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργείται να αναφέρω ότι λαμβάνονται κάποια επιπρόσθετα μέτρα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες καθώς και κάποια άλλα μέτρα τα οποία εξετάζει η αστυνομία. Αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε είναι ότι η όλη κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά και οποιεσδήποτε πληροφορίες υπάρχουν αξιολογούνται με κάθε σοβαρότητα και λεπτομέρεια". 
Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται, επίσης, και στα αεροδρόμιο και τα λιμάνια της χώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση επίθεσης στην Συρία τα μέτρα αυτά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
http://www.24h.com.cy/
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: