Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Κλειστά τα χαρτιά του για τους σκοπούς και τους στόχους της τροπολογίας-σκανδάλου για τις μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών κράτησε και χθες ο ιθύνων νους της ρύθμισης, ο υπουργός Δικαιοσύνης.    
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιβεβαίωσε στη Βουλή ότι ήταν εκείνος που κατέθεσε τη σχετική ρύθμιση, ώστε να προλάβει την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Σεπτεμβρίου για την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες». Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες, παραπέμποντας στην τοποθέτησή του την ερχόμενη Πέμπτη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο γ' θερινό τμήμα.


Υπενθυμίζεται ότι το θέμα, που αποκάλυψε η «Κ.Ε.», έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και ενόχληση ακόμη και στους βουλευτές της Ν.Δ.

Και αυτό διότι θεωρούν ότι αποτελεί πρόκληση η απαλλαγή των υπόχρεων από τη δήλωση «πόθεν έσχες» (εκδότες, δημόσιοι λειτουργοί, μέλη του ΤΧΣ και ΔΝΤ) από την υποχρέωση να δηλώνουν τυχόν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στη διάθεσή τους.

Ηδη ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργος Βλάχος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει, ενώ έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι τα «παιχνίδια στις πλάτες των βουλευτών έχουν τελειώσει».

Αποστάσεις από τη ρύθμιση έχουν κρατήσει και οι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης που υπέγραφαν το «πακέτο» των ρυθμίσεων στο οποίο έχει «παρεισφρήσει» η εν λόγω τροπολογία. Στο πνεύμα αυτό ήταν η «διαρροή» κύκλων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που πληροφορούσαν ότι ο υπουργός δεν έχει υπογράψει την τροπολογία, ούτε γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, «στοχοποιούσε» (μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα το βράδυ) τον υπουργό Δικαιοσύνης ως υπεύθυνο για την κατάθεσή της.

Ο ίδιος μάλιστα, απαντώντας στην παρατήρηση του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) ότι «όποιος υπογράφει το κείμενο, υπογράφει το πακέτο», διαχώριζε πλήρως τη θέση του: «Ούτε αγγελιοφόρος, ούτε κομιστής του υπουργού Δικαιοσύνης είμαι», έλεγε δηκτικά.

Την απόσυρση της τροπολογίας έχουν ζητήσει και όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Κανένας από τους λαλίστατους, κατά τα λοιπά, βουλευτές του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.

Μα είναι κατάσταση πρώην ανώτατοι δικαστές να γίνονται πολιτικάντηδες,η υπουργοί, η πρόεδροι σε “ανεξάρτητες “αρχές;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ.

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ “ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ” ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ “ΛΙΣΤΕΣ”…ΜΑΖΙ ME TOΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ