Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2013

«ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΛΕΕΙ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Απογοητευμένη δηλώνει η συριακή αντιπολίτευση από την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να παραπέμψει σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ. 

Η συριακή αντιπολίτευση τονίζει ότι μια τέτοια καθυστέρηση «ενθαρρύνει» τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και κάνει λόγο για «αποτυχία της ηγεσίας» των ΗΠΑ.


Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης, η καθυστέρηση στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Άσαντ θα δώσει το χρόνο στις καθεστωτικές δυνάμεις να προετοιμαστούν.

«Ο φόβος μας τώρα είναι ότι η έλλειψη δράσης μπορεί να ενθαρρύνει το καθεστώς και να επαναληφθούν τέτοιου είδους επιθέσεις με ακόμη χειρότερες συνέπειες» δήλωσε στο CNN.

Μέλος της διοίκησης του συριακού Εθνικού Συνασπισμού δήλωσε, ωστόσο, πως πιστεύει ότι «το Κογκρέσο θα εγκρίνει» τη στρατιωτική δράση στη Συρία.

«Αναμέναμε μία άμεση και επικείμενη επίθεση, όμως πιστεύουμε πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά τα στρατιωτικά πλήγματα» δήλωσε ο Σαμίρ Νάσαρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε το Σάββατο βέβαιος για τη χρήση  χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και πεπεισμένος ότι θα πρέπει να δοθεί απάντηση, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να δώσει την εντολή για στοχευμένα χτυπήματα μικρής διάρκειας στη Συρία. Ωστόσο, τόνισε ότι θα επιδιώξει την έγκριση του Κογκρέσου.

Η απόφαση του Ομπάμα έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή της επιχείρησης, καθώς το Κογκρέσο έχει σταματήσει τις εργασίες του για το καλοκαίρι και πρόκειται να συνέλθει ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: