Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχολικά κυλικεία, με εκατοντάδες να έχουν βάλει “λουκέτο” και με χρέη προς το Δημόσιο επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, Φραντζέσκα Τατούλη.


Όπως αναφέρει η ίδια, σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, αναφέρει ακόμα ότι η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τους κανόνες υγιεινής των σχολικών κυλικείων δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στα ίδια τα κυλικεία όσο και στους μαθητές αφού απαγορεύει τη διάθεση τυρόπιτας με σφολιάτα, του φθηνότερου όπως σημειώνει σνακ.

“Το θέμα δεν είναι ότι την απαγόρευσαν αλλά ότι αυτό γίνεται στο "παραπέντε" της σχολικής χρονιάς πράγμα που σημαίνει ότι οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν σε νέες παραγωγές” αναφέρει η ίδια και προσθέτει: “Το φθηνότερο προϊόν που είχαμε ήταν η τυρόπιτα με σφολιάτα. Τώρα με την απαγόρευση κάποια παιδιά θα στερηθούν ακόμη και το φθηνότερο προϊόν στα κυλικεία και αναζητούμε τρόπους να δίνουμε τυρόπιτα φθηνή χωρίς τα ελαττώματα της σφολιάτας”.

Ακόμα περιγράφοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά παιδιά και οι οικογένειές τους αναφέρει ότι “έχουμε πολλά τέτοια παιδιά που μόνο βλέπουν”. “Ξέρετε τι κάνουμε οι περισσότεροι; Τους δίνουμε κάτι να φάνε και για να μη τα προσβάλουμε τα γράφουμε δήθεν ως χρωστούμενα. Μετά τα σβήνουμε μόνοι μας από το τεφτέρι”.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: