Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις εποχιακές επιχειρήσεις, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην πάρουν το επίδομα ανεργίας του χειμώνα, το οποίο - στην ουσία - καταργήθηκε με το μεσοπρόθεσμο. Το θέμα φέρνει η Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ, μετά από «μπαράζ» ενεργειών αποπροσανατολισμού των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις, που έχουν κάνει οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού.

Αφορμή δόθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώην υπουργού Α. Λοβέρδου, στο νησί, ο οποίος, αν και ήταν απ' αυτούς που ψήφισαν την κατάργηση του επιδόματος, ως νέος Πόντιος Πιλάτος έκανε λόγο πως υπήρξε κάποιο ...λάθος και πως θα ...ρυθμιστεί! Αμέσως, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες μπήκαν στο «ντορό» σπέρνοντας αυταπάτες στους εργαζόμενους με εξαγγελίες για συναντήσεις με βουλευτές, για κατάθεση υπομνημάτων, επιστολών κ.λπ., λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν κινητοποιήσεις τον Οκτώβρη, όταν, δηλαδή, τα περισσότερα ξενοδοχεία κλείνουν ή έχουν ελάχιστη πληρότητα!
Στην ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση τονίζει: «Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί, αφεντικά, πολιτικό προσωπικό, εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, ανεξάρτητα από τους ανταγωνισμούς και τις διαφορές που μπορεί να έχουν μεταξύ τους σε ένα πράγμα συναντιούνται: Πώς η εργατική τάξη του νησιού που συγκεντρώνεται κατά εκατοντάδες στα μεγάλα ξενοδοχεία θα παραμείνει σκυφτή, ανοργάνωτη, πώς θα πειστεί να συνεχίσει να περιμένει λύσεις από τους δυνάστες της. Η κρίση και η εξέλιξή της στένεψαν τα περιθώρια ελιγμών και ενσωμάτωσης και αυτό τους ανησυχεί (...).
Οι εργαζόμενοι να μην τσιμπήσουν. (...) Τώρα είναι η ώρα να διαλυθούν οι αυταπάτες: Δε διστάζουν ακόμα και το επίδομα ανεργίας, το χιλιοδουλεμένο από τους εργαζόμενους, να το αρπάξουν από τα χέρια των ξενοδοχοϋπαλλήλων για να το πάρουν "επιδότηση". Τώρα να αρχίσει η οργάνωση και ο αγώνας όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμα ανοιχτά, τώρα που τους πονάει, αφήνοντας πίσω παλιούς και νέους σωτήρες να επεξεργάζονται σενάρια πώς θα χειραγωγήσουν τον κάθε εργαζόμενο».
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: