Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» του Ηρακλείου αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (5 και 6/9/2013) κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων επιθεώρησαν και ενημερώθηκαν από το διοικητή της 133 Σμηναρχίας Μάχης για τις δυνατότητες της μονάδας ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.


Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ στην καταγγελία της σημειώνει:

«Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο η πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων διέλευσής τους, όχι μόνο με τη βάση της Σούδας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποδομή εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς αυτούς.

Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δικομματική κυβέρνηση για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργό εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργού διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:

Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

Να μη διατεθούν υποδομές (το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το αεροδρόμιο του Καστελίου), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!" - "Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!"».
 http://www.902.gr/




ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: