Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Για ακόμη μια φορά βρίσκεται στον αέρα ένα κυβερνητικό σχέδιο, καθώς φαίνεται ότι υπουργοί και πρωθυπουργός αποφασίζουν στον αέρα και έρχεται εκ των υστέρων η τρόικα να τραβήξει αυτιά.

Στην περίπτωση της αμυντικής βιομηχανίας το εντυπωσιακό είναι πως τα σχέδια της κυβέρνησης ήταν γνωστά εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ οι συζητήσεις με τα σωματεία εργαζομένων είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.


H τρόικα μπλοκάρει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών. Ειδικότερα, η τρόικα ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση μέσω e-mail πως δεν δέχεται να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία. Την είδηση μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι άμεσα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά λύση. Οι τροικανοί ζητούν να μπει λουκέτο σε ΕΛΒΟ,ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ, ενώ οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο χωρίς αποζημειώσεις και τα φιλέτα των επιχειρήσεων παιρνούν σε διαδικασία πώλησης.

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί ζητούν να μπει λουκέτο στη βιομηχανία οχημάτων και να απολυθούν στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.Η τρόικα δηλαδή προτείνει το μοντέλο του ξαφνικού θανάτου της ΕΡΤ, ενώ το σχέδιο προβλέπει την πλήρη εκποίηση της περιουσίας των εταιριών.

Παιχνίδι στις πλάτες μας, λένε οι εργαζόμενοι

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, ξεκαθάρισαν πως τόσο τα αρχικά κυβερνητικά σχέδια, όσο και οι προτάσεις της τρόικας αποτελούν αιτία πολέμου. Μάλιστα ισχυρίζονται πως ήταν ενήμεροι από το υπουργείο, πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είχε συζητηθεί με τους τροικανούς και αποτελεί μόνο μια πρώτη πρόταση! Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία υποστηρίζουν τώρα πως πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι τη κυβέρνησης, προκειμένου να φανεί πως δόθηκε μια μάχη, αλλά οι τροικανοί ήταν ανένδοτοι. 

Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού που υφίστανται οι εργαζόμενοι είναι πως ενημερώθηκαν για τη στάση της τρόικας από τα ΜΜΕ, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούσαν συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, μετά από την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας.

Πηγή: alterthess.gr

ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: