Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2013

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει το πρόβλημα των αδειδοτήσεων των θεατρικών χώρων μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Ο υπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. 


Δεσμεύτηκε, δε, αμέσως μετά την ψήφισή του να συγκροτήσει, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, νέα επιτροπή από ειδικούς και καταξιωμένα μέλη της θεατρικής κοινότητας, η οποία θα προετοιμάσει νέο νόμο με την κωδικοποίηση των διατάξεων που εν τω μεταξύ θα ισχύουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που συμμετείχε στη σύσκεψη υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας, κάτι που εγγυήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποσχέθηκε ότι θα κάνει το συντομότερο δυνατό, μαζί με τους συνεργάτες του, τις απαραίτητες παρατηρήσεις σε θέματα στατικότητας, χρήσης γης και άλλης πολεοδομικής φύσης ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το το ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνεργάστηκαν και έκαναν μαζί ένα αποφασιστικό βήμα για ένα θέμα. που αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Εξίσου θετικά μίλησαν για τον νέο νόμο η εκπρόσωπος της Ένωσης Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, Αννίτα Δεκαβάλλα, και εκ μέρους της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, η Αντιγόνη Γύρα, τονίζοντας ότι «εξασφαλίζει τους σωστούς χώρους που όλοι, καλλιτέχνες και κοινό, χρειάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία για το θέμα χρονολογείται από το 1936. 
ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: