Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

ΆΔΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΛΟΓΩ «ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ» (!) ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΡ!

Πανελλαδικής εμβέλειας το ΑΡΤ TV με απόφαση του ΕΣΡ με την επίκληση ενός πίνακα αποδεκτών σε έγγραφο της γενικής γραμματείας την εποχή της ΝΔ.

 Με ψήφους 4 υπέρ (αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, Εύη Δεμίρη, Άρης Σταθάκης, Γιώργος Στεφανάκης) και 3 κατά (πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς) το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της ΕΙΤΗΣΕΕ , επί της αρχικής απόφαση της Αρχής (241/2013) που επιτρέπει στο AΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη  να εκπέμψει αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα, ψηφιακά.




Με την 429/2013 απόφασή του το ΕΣΡ δέχεται πως εμμέσως πως οι άδειες δεν χορηγούνται από το ίδιο, αλλά από τη γενική γραμματεία, δηλαδή από την κυβέρνηση. Η άδεια που έχει η City News  AE βασίζεται στο ΦΕΚ 173./1993 στο οποίο ορίζεται ρητά πως είναι σταθμός τοπικής εμβέλειας στο νομό Αττικής, χωρίς δυνατότητα δικτύωσης με διάρκεια 7 ετών. Το ΕΣΡ δέχεται στο σκεπτικό του έγγραφο της γενικής γραμματείας επικοινωνίας με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου της εποχής του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Στο έγγραφο αλληλογραφίας με αφορμή τον ορισμό επιτροπής για την απόδοση πσοοστού από το τζίρο των καναλιών στα ΑμεΑ, υπάρχει επισυναπτόμενος πινακας όπου το ΤΗΛΕΑΣΤΥ καταγράφεται ως εθνικής εμβέλειας. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ δηλώνει πως το έγγραφο «δεν έχει ανακληθεί και εντεύχθεν έχει εδραιωθεί η πεποίθηση στο φορέα του τηλεοπτικού σταθμού ότι είναι εθνικής εμβέλειας»! Πήγες αναφέρουν πως το λάθος αυτό επισημάνθηκε αλλά δεν διορθώθηκε τότε, από το Θ. Ρουσόπουλο, αλλά μετά από την παρέλευση 3 ετών, οπότε και το ΤηλεΑΣΤΥ. Πριν όμως από αυτό το «λάθος» της γενικής γραμματείας, η ίδια υπηρεσία θεωρούσε το κανάλι ως σταθμό εθνικής εμβέλειας, όπως και το Τηλετώρα (νυν Channel 9) και του ζητούσε το ετήσιο αντάλλαγμα 2% επί του τζίρου τους, όπως προβλέπει ο νόμος. Αντί να ζητηθούν ευθύνες από τη γενική γραμματεία και να ζητηθεί έλεγχος, το έγγραφο αλληλογραφίας αναγορεύεται σε ΦΕΚ αδειοδότησης και συνεπώς η εταιρεία “προικοδοτείται” χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, με μια άδεια εθνικής εμβέλειας. Οι τιμές όπως προκύπτουν από το συμβόλαιο του 902, ανέρχονται σε 3,7 εκατ. ευρώ για κανάλι εθνικής εμβέλειας.


Πηγή: Συσπείρωση Δημοσιογράφων


ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: