Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ-ΦΩΤΟ

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του αστυνομικού αλλά και το οπλοστάσιο που βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία. Σύμφωνα με αυτή ο αστυνομικός θα οδηγηθεί αύριο ενώπιων της Δικαιοσύνης.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Σε σημερινή έρευνα στα γραφεία του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στο Αγρίνιο κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ασπίδες, κράνη, κοντάρια κλπ

Στο χώρο των γραφείων βρέθηκαν επιπλέον υπηρεσιακά είδη και πυρομαχικά 45χρονου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη

Ο συλληφθείς βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2012, γιατί συμμετείχε σε επεισόδια, που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, την 8-9-2012

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-9-2013) το μεσημέρι, έρευνα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στο Αγρίνιο, παρουσία του Αντιεισαγγελέα Αγρινίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

Α. Στον εσωτερικό χώρο των γραφείων :

Δυο κράνη μοτοσικλέτας.

Είκοσι οκτώ ξύλινες αυτοσχέδιες ασπίδες.

Δύο ξύλινες ράβδοι μήκους μισού μέτρου.

Έντεκα ξύλινα κοντάρια με ελληνικές σημαίες.

Πέντε συσκευασίες που περιείχαν 15 δάδες.

Β. Στο πατάρι των γραφείων, μέσα σε μπαγκαζιέρα οροφής αυτοκίνητου:

Ένα κράνος αστυνομικού διμοιρίας

Ένα πηλίκιο αστυνομικού

Ένα ζευγάρι αστυνομικές καλαμίδες

Μια φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγητικά φυσίγγια

Γ. Στον εξωτερικό περιφραγμένο χώρο των γραφείων:

Μία ακόμα αυτοσχέδια ασπίδα.

Πέντε συμπαγή ξύλα.

Μία σιδερένια ράβδος μήκους 88 εκατοστών.

Ένα μικρό τσεκούρι.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο πατάρι των γραφείων ανήκουν σε 45χρονο αστυνομικό, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο συγκεκριμένος τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο του 2012, γιατί συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, την 8-9-2012 .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (25-9-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.»

19.50: Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που συνελήφθη από την αστυνομία πριν από λίγο στο Αγρίνιο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Τότε ο συλληφθείς βρισκόταν μπροστά στην επίθεση που είχαν δεχτεί αλλοδαποί μικροπωλητές, χωρίς να επέμβει.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για την παρουσία του στα επεισόδια τέθηκε σε διαθεσιμότητα ωστόσο σήμερα μια φυσιγγιοθήκη που του ανήκει βρέθηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.

19.34: Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στο Αγρίνιο αστυνομικός για τη στενή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο συλληφθείς υπηρετούσε σε βουλευτή του κόμματος.

Πρόκειται, σύμφωνα με το enikos.gr, για πρώην φρουρό του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση καθώς στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης βρέθηκε μια φυσιγγιοθήκη με 17 φυσίγγια τα οποία του ανήκουν. Εκτός από τα φυσίγγια βρέθηκε ένα αστυνομικό πηλίκιο που ανήκει στον συλληφθέντα και δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός μετά από την ανεύρεση των αντικειμένων του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τέθηκε σε διαθεσιμοτητα.

Επίσης στα γραφεία βρέθηκαν 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κονταριά, τρεις ξύλινοι ράβδοι, πέντε στιλιάρια και ένα τσεκούρι.  

http://thebest.gr/news/index/viewStory/222486


ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: