Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Στη αποκρυστάλλωση της αντιπρότασης της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες και την ΛΑΡΚΟ που προβλέπει την εξυγίανση εν λειτουργία σε βάθος πενταετίας θα προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρ. Παπακωνσταντίνου σε διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Άμυνας και Περιβάλλοντος θα καταρτίσουν τις τελικές θέσεις που θα αποσταλούν στην τρόικα για το συγκεκριμένο θέμα.


Σημειώνεται πως η τρόικα έχει ζητήσει το άμεσο κλείσιμο των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ, καθώς και την απόλυση 2.350 εργαζόμενων.

Η πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο το μέλλον της ΕΛΒΟ, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Η νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γενημματά για την ΕΑΣ ξεκίνησε στις 16:00.

Μετά την ολοκλήρωσή της στο υπουργείο αναμένεται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και την τρόικα ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών εταιρειών σε ένα βάθος πέντε ετών δημιουργεί μεγαλύτερη αξία για το Δημόσιο από μια πιθανή πτώχευση, καθώς υπάρχουν δραστηριότητες και παραγωγικές μονάδες των επιχειρήσεων αυτών που έχουν σημαντική αξία.

Υπενθυμίζεται πως η διευθέτηση της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ του Οκτωβρίου.

Αβραμόπουλος: όχι σε αφανισμό των αμυντικών βιομηχανιών

Τη κατηγορηματική αντίθεσή του στην πρόταση της τρόικας για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον Βέλγο ομόλογό του Πιέτερ ντε Κρεμ (Pieter De Crem).

«Οι αμυντικές βιομηχανίες, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να αφανιστούν» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: