Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Του Τάσου Τσακίρογλου
Με διαρροές στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ εμπλέκει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι την Ελλάδα σε υπόθεση κατασκοπίας. Οπως γράφουν εφημερίδες, επικαλούμενες αστυνομικές πηγές των Σκοπίων, οι συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται, συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας.




Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ένας από τους οργανωτές του δικτύου κατασκοπίας είχε τακτικές επαφές με εκπροσώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε θέρετρο της Χαλκιδικής και σε έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες απ’ αυτές τις συναντήσεις.



Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα δεν έχει καμία επίσημη αναφορά, διάβημα ή διαμαρτυρία και η όλη υπόθεση κινείται σε επίπεδο φιλολογίας, άρα δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο.



Για την Ιστορία, χθες ο εισαγγελέας των Σκοπίων άσκησε ποινική δίωξη κατά είκοσι ατόμων από τη χώρα για κατασκοπία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς και απάτη. Η υπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, δήλωσε ότι πέντε από τους συλληφθέντες εργάζονταν για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών και, κυρίως, για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας «γειτονικής χώρας».



Σύμφωνα με την ίδια, οι πέντε παρείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούσαν τη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας της ΠΓΔΜ, την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τους δυνάμει κινδύνους για τη χώρα, τις θρησκευτικές κοινότητες και τα ακραία στοιχεία σ’ αυτές. Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες και πρόσωπα από τον δημόσιο βίο της χώρας, υποστηρίζοντας ότι είχαν στη διάθεσή τους επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτούς, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής, πρώην και νυν στελέχη της αστυνομίας, του υπουργείου Αμυνας και των κρατικών μυστικών υπηρεσιών.

http://www.efsyn.gr/?p=116157
ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: