Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Αναστέλλει από σήμερα, Πέμπτη, και για μια εβδομάδα, όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες το ΤΕΙ Κρήτης.

Η απόφαση πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση και έπειτα από την πίεση του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.

Κατά την περσινή χρονιά υπήρχε τεράστια δυσκολία στην λειτουργία του ΤΕΙ λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε καθηγητές και τη μείωση των ωρομίσθιων καθηγητών οι οποίοι έκαναν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαστηριακών μαθημάτων.


Φέτος η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμα πιο τραγική λόγω του μειωμένου, σε σχέση με πέρυσι, προϋπολογισμού του ιδρύματος, την περαιτέρω μείωση των ωρομίσθιων καθηγητών αλλά και τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Τα ιδρύματα φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας τονίζει σε ανακοίνωση της η γραμματεία Ηρακλείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Καλεί τους σπουδαστές να οργανώσουν τον αγώνα τους, στις Επιτροπές Αγώνα των σχολών, στις κλαδικές και γενικές συνελεύσεις υπογραμμίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της γραμματείας Ηρακλείου του ΜΑΣ:

«Συνάδελφε – Συναδέλφισσα

Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση! Το νέο εξάμηνο θα έρθει να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι φοβόμαστε! Το 90% των εκτάκτων καθηγητών απολύονται! Δηλαδή σταματάει να διδάσκεται το 2/3 των μαθημάτων! Ουρές και λίστες αναμονής των 500 στα εργαστήρια, ανοιχτά και εικονικά εργαστήρια, γεμάτες αίθουσες με εμάς στο πάτωμα. Θα συνεχίσει η άθλια πραγματικότητα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα, που οδηγούν ως και να χαθεί ένα έτος. Ήδη πληρώνουμε ένα "σκασμό" λεφτά για στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία.

Το σίριαλ υποβάθμισης των ΤΕΙ κρατάει χρόνια. Δε χρειάζονται και άλλες αποδείξεις:

Τα ιδρύματα φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας.

Ακόμα και η ίδια η διοίκηση του ΤΕΙ ομολογεί "ότι δε μπορεί να λειτουργήσει". Οι μειώσεις στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερο χάος στην ήδη άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Κυβέρνηση-τρόικα-πλουτοκρατία τσακίζουν τους σπουδαστές των ΤΕΙ γιατί μας θέλουν πελάτες, αυριανούς ανέργους και φθηνούς εργάτες!

Εδώ και χρόνια βλέπουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια να γίνεται στάχτη και την ίδια στιγμή πληρώνουμε ένα "σκασμό" λεφτά για να πάρουμε ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα. Βλέπουμε την ανεργία να γιγαντώνει, την απληρωσιά ακόμα και στην πρακτική. Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε τελειώνοντας την σχολή, πως θα τα βγάλουμε πέρα.

Ευθύνη έχει και η διοίκηση του ΤΕΙ που τόσα χρόνια στηρίζει τους μειωμένους προϋπολογισμούς , όλο το σχέδιο για τη διάλυση των ΤΕΙ. Είναι οι ίδιοι που πριν μία βδομάδα ζητούσαν 270 ευρώ από τους διαμένοντες των εστιών , αλλιώς τους άφηναν στο δρόμο!

Ξέρουμε πως κάτι πρέπει να γίνει, πως δεν πάει άλλο.

Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Η λογική "δεν αλλάζει τίποτα" βολεύει όσους τα αλλάζουν όλα εναντίον μας! Όχι άλλη υποχώρηση γιατί πίσω μας είναι ο γκρεμός. Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους νέους που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες!

Ο αγώνας ενάντια στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν πρέπει να είναι μαζικός! Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το "μικρότερο κακό", όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας από την πρώτη μέρα. Στις Επιτροπές Αγώνα των σχολών, στις κλαδικές και γενικές μας συνελεύσεις.

Στέλνουμε μήνυμα:

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Απαιτούμε:

Κανένας σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν. Καμία διαγραφή σπουδαστή!

Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.

Επιστροφή των αποθεματικών που "κουρεύτηκαν". Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!

Ούτε ευρώ για σίτιση –μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα!

Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.

Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών.

Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα ΤΕΙ .

Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας

Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του. Κανείς φοιτητής στα συμβούλια διοίκησης.

Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.

Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπων καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

Καμιά απόλυση προσωπικού. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις-εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών».

 http://www.902.gr/




ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: