Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ – ΚΛΕΙΔΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μάρτυρας - κλειδί, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να καταθέσει αργά το απόγευμα υπό πλήρη μυστικότητα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διερευνά την οργάνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν διαμηνύσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν άλλα τρία στελέχη της οργάνωσης. 


Παράλληλα στο πλαίσιο της έρευνας - σύμφωνα με πληροφορίες- έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου και για άλλα στελέχη της Χρυσης Αυγης ενώ στις έρευνες μετέχουν ενεργά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ.

Από το πρωί στον εισαγγελέα έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει στοιχεία ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, ο Πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Κοινότητας της Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και αλλοδαποί, θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Επίσης, κατέθεσαν o Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδέσμου Μετάλλου που είχε δεχθεί επίθεση την προηγούμενη βδομάδα στο Πέραμα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής μαζί με άλλα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι ο Ρουπακιάς οδηγήθηκε τα ξημερώματα στις φυλακές Μαλανδρίνου. 
Κρατούνταν στη ΓΑΔΑ από το Σάββατο το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να καλέσει και να επιβραβεύσει την 24χρονη αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνέλαβε το Ρουπακιά.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα Αγρινίου οδηγείται ο αστυνομικός, ο οποίος είναι πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση και συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια ερευνάς στα γραφεία του κόμματος στο Αγρίνιο. 

Κατηγορείται για κατοχή πυρομαχικών καθώς στα γραφεια βρέθηκαν 17 κυνηγετικά φυσίγγια που του ανήκουν και αλλά υπηρεσιακά αντικείμενα. 

Εντωμεταξύ, σε δώδεκα μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το πρωι στα Ιωάννινα πρώην υποψήφιος της ΧΑ οποίος χαστούκισε τρεις κοπέλες μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/242576/katathetei-arga-to-apogeuma-o-marturas-kleidi-tis-hrusis-augis/#ixzz2fuGjhj5S 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook 
Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Δαμιανός, Γιώργος Γκόντζος
skai
ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: