Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

ΠΑΡΕΛΥΣΕ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΛΟΓΩ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ, «ΣΑΜΠΟΤΑΖ» ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ

Στο σκοτάδι βυθίστηκε αρκετά μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος ακόμη και στο Καράκας -το οποίο συνήθως «γλιτώνει» τα μπλακ-άουτ του προβληματικού δικτύου ηλεκτροδότησης. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο μίλησε για σαμποτάζ και έδειξε την «άκρα δεξιά», βλέποντας «χτύπημα για να επιστρέψουμε στην αποσταθεροποίηση».


Περίπου το 70% της χώρας έμεινε χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την προεδρία, σε 14 από τις 23 επαρχίες η διακοπή διήρκησε για μεγάλο μέρος της ημέρας. Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, πάντως δεν επηρεάστηκαν.

Ο υπουργός Ενέργειας Τζέσε Τσακόν ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση, πως το γενικό μπλακ-άουτ οφείλεται σε πρόβλημα στον κεντρικό «δίαυλο» τροφοδοσίας από την περιοχή Μπάχο Καρόνι, όπου και παράγεται το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η παροχή ρεύματος αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά εντός των επομένων ωρών -χωρίς να διευκρινιστεί πότε ακριβώς- σε όλη τη χώρα και ειδικά στο Καράκας.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο κράτησε σημαντικά υψηλότερους τόνους στις αναφορές του για το μπλακ-άουτ στο twitter. Αναφέροντας ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματα, κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι μπορεί να κρύβονται πίσω από το γενικό μπλακ αουτ.

«Αυτή τη στιγμή, τα πάντα φαίνεται να δείχνουν ότι η ακροδεξιά επανέλαβε το σχέδιό της για ένα ηλεκτρικό μπλακ αουτ ενάντια στη χώρα», ανέφερε ο Μαδούρο στο λογαριασμό του στο twitter, καλώντας σε επαγρύπνηση και λέγοντας πως «θα νικήσουμε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: