Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αναδημοσίευση από inpost.gr - Του Νίκου Βαβατσικλή
Η μαζικότητα του κόσμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Κομοτηνής έστειλε μήνυμα στους νεοναζί και τους φύλακες τους, πως ο αγώνας του λαού συνεχίζεται, μέχρι να εξαλειφθεί ο φασισμός.
Περισσότερα από 600 άτομα έδωσαν το παρών την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στα καλέσματα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων φορέων στην Κομοτηνή, για την αντιφασιστική διαδήλωση κατά της στυγνής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χρυσής Αυγής.


Το ραντεβού δόθηκε στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης και ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά των δολοφόνων, ενώ οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση ενημέρωναν τον κόσμο, μοιράζοντας κείμενα με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά καθόλη την διάρκεια της πορείας, όμως μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, στην οδό Σοφοκλέους Κομνηνού, είχε παρατάξει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ υπήρχαν πολλοί άνδρες της ασφάλεια και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αυτό εξόργισε τους συμμετέχοντες οι οποίοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα την σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η αστυνομία έκανε παρατεταμένη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου λάμψης, ενώ προχώρησε και σε δύο συλλήψεις.

Εντύπωση προκαλεί για μία ακόμη φορά η στάση της αστυνομίας, η οποία σε «δράσεις» μισαλλοδοξίας των μελών της Χρυσής Αυγής δεν παρευρίσκεται ή παρακολουθεί διακριτικά.

Να θυμίσουμε την στάση της την ημέρα των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, όπου μαζί με τους Χρυσαυγίτες επιτέθηκε σε άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, η ανύπαρκτη παρουσία της στις αυτοκινητοπομπές μελών της Χρυσής Αυγής σε μειονοτικούς οικισμούς της Ροδόπης όπου υπάρχουν λεκτικοί προπηλακισμοί, καθώς και την διακριτική παρέμβαση της στην πρόσφατη επίθεση των φασιστών εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Adelante.

Ποιος μας φυλάει άραγε από τους φύλακες;;;

Πηγή: inpost.gr



ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: