Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Tην αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια εβδομάδα αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την υπαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων του στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν τη Δεύτερα στάση εργασίας, ενώ έχουν προαναγγείλει δύο 48ωρες απεργίες γι' αυτή την εβδομάδα και μια πενθήμερη για την επόμενη. Σε ανακοίνωσή τους, καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στις γραμματείες των σχολών για την εγγραφή τους.


Η περίοδος των εγγραφών ξεκινά την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 27 του μηνός.

«Εκφράζουμε την αγωνία μας» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κάνοντας γνωστό ότι θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, προσέθεσε ότι «για πρώτη φορά, το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Απέναντι στο δίλημμα 'μείωση της κρατικής επιχορήγησης ή διαθεσιμότητα' θα προτιμούσα σαφώς την περικοπή».

Σύμφωνα με τον πρύτανη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να χάσει υπαλλήλους, αλλά χρήζει άμεσης ενίσχυσης για να μπορέσει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον. 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της διοίκησης του πανεπιστημίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος επισήμανε ότι ενώ η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25%, η μείωση στη χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης έχει φτάσει το 52,5% και η μείωση του μισθολογικού κόστους, την πενταετία 2008- 2013, το 35,7%. 

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΤΕΙ Μακεδονίας 

Αναστέλλεται και η εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ Μακεδονίας από την Τρίτη με απόφαση της συνέλευσης του ΤΕΙ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνέλευση προέβη σε αναστολή «διαπιστώνοντας αντικειμενικές δυσκολίες στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ».

Εξάλλου, την Τρίτη στις 10:30 το πρωί, θα γίνουν δηλώσεις σχετικά με το θέμα στον χώρο του Ιδρύματος.

Σαρανταοκτάωρες απεργίες τα διήμερα 10-11 και 12-13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: