Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014-ΟΛΟΙ ΑΣΑΛΙΩΤΑ!

Στην απόρριψη του πορτογαλικού αιτήματος για χαλάρωση του στόχου για το έλλειμμα του 2014 προχώρησε από το Βίλνιους της Λιθουανίας ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημειώνεται ένα 24ωρο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υποστήριξε πως ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2014 θα πρέπει να τεθεί στο 4,5% του ΑΕΠ αντί για το 4% που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές.


Κατά την προσέλευσή του στο άτυπο Eurogroup, o Ολλανδός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως η Πορτογαλία θα πρέπει να εμμείνει στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

«Είναι σημαντικό να μείνουμε σε αυτά που έχουμε τώρα συμφωνήσει εντός του προγράμματος συμπεριλαμβανομένων και των στόχων για το έλλειμμα. Δεν νομίζω ότι είναι καλό σημάδι να συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να μειωθούν ή να αυξηθούν οι στόχοι. Ο έξω κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η Πορτογαλία και η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε όσα πρέπει να γίνουν, σε όσα έχουν συμφωνηθεί» τόνισε.

Μείωση συντάξεων στη Λισαβόνα
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα του άτυπου Eurogroup, το συζητά κυρίως την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Πορτογαλία, ενώ αναμένεται να εγκρίνει και τη δόση του δανείου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, δεν υπάρχει κανένα θέμα ανοικτό και οι υπουργοί θα δώσουν το «πράσινο φως».

«Η έκθεση συμμόρφωσης επιβεβαιώνει ότι το κυπριακό πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά, τα συμφωνηθέντα μέτρα έχουν εφαρμοστεί και ορισμένα από τα διαρθρωτικά μετά είχαν ήδη εγκριθεί πριν από σύναψη του προγράμματος» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: