Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

ΤΟ «ΘΕΜΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ» ΚΡΙΝΕΙ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ, ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΤΟ PDL

Επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας ξεκινά τη συνεδρίαση που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει τον Μπερλουσκόνι από το Σώμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο και να ανοίξει έτσι το δρόμο για, τουλάχιστον σύντομη, πολιτική εξορία του. 

Το στρατόπεδο του Καβαλιέρε έχει κινητοποιήσει ό,τι μέσα διαθέτει, με τον ίδιο να προσφεύγει στο ΕΔΑΔ θέλοντας να κερδίσει χρόνο, το PdL να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον Αλφάνο να «προειδοποιεί» πως το ζήτημα δεν έχει κλείσει.


Η συνεδρίαση της επιτροπής στο Παλάτσο Μάνταμα αρχίζει τη Δευτέρα μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει εβδομάδες και ανάμεσα στα 23 μέλη της κυριαρχούν αντιτιθέμενοι στον Μπερλουσκόνι. Τουλάχιστον 14 γερουσιαστές, σύμφωνα με το Reuters, θεωρείται αρκετά πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του εξοστρακισμού του.

Όσο υψηλότεροι είναι οι τόνοι στη συζήτηση, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος για τη συνοχή της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Ενρίκε Λέτα. Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), από το οποίο προέρχεται ο πρωθυπουργός, έχει επιμείνει ότι ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να τύχει ειδικής μεταχείρισης.

Ο ίδιος ο Λέτα προσπαθεί όσο μπορεί να αποσυνδέσει την υπόθεση από την επιβίωση της κυβέρνησης, σε πλήρη αντιδιαστολή με την ηγεσία του PdL που συνεχίζει ανοικτά να επισείει την απειλή της ρήξης. Το PD απορρίπτει ως επικίνδυνους τακτικισμούς τις κινήσεις του PdL.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: