Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

16 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τουλάχιστον 12 μετανάστες που προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη πνίγηκαν και περίπου 116 διασώθηκαν όταν το πλοίο που τους μετέφερε ανατράπηκε και βυθίστηκε ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. 

Το πλοίο μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιους και Σύρους, και κατευθυνόταν προς την Ευρώπη.


Σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού και άλλων επιζώντων από το ναυάγιο που έρχεται λίγες ημέρες μετά το άνευ προηγούμενο προσφυγικό δράμα που εκτυλίχθηκε στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.

Οι επιζώντες οδηγήθηκαν αρχικά σε ναυτική βάση στην περιοχή Ρας αλ-Τιν της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια σε αστυνομικό τμήμα.

Η Αίγυπτος έχει υποδεχθεί περισσότερους 100.000 Σύρους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη με μικρά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν συνήθως υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.

Από πέρυσι τον Αύγουστο περισσότεροι από 3.400 πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από την Αίγυπτο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: