Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟ 2008 ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο επισημαίνει σε ανακοίνωση, που κοινοποίησε προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

«Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Λήμνου, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους.


Συγκεκριμένα: Χρειάζονται 4 νηπιαγωγοί για την παράλληλη στήριξη νηπίων με ιδιαίτερες ανάγκες στα νηπιαγωγεία 2ο και 3ο Μύρινας, Κάσπακα και Κοντοπουλίου και δημιουργία Τμήματος Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο του Θάνους.

Δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό και γυμναστής για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.

Χρειάζεται στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου.

Τα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών Σχολείων στην πλειοψηφία τους δεν έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Χρειάζεται 1 επιπλέον εκπαιδευτικός ειδικότητας μουσικής.

Τα Δημοτικά Σχολεία Κάσπακα και Θάνους δεν έχουν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (γυμναστική, αγγλικά, μουσική). Από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων αγγλικών και μουσικής.

Επιπλέον, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάργηση στην ουσία του επιπλέον εκπαιδευτικού στα πολυθέσια σχολεία, θεσμού που βοηθούσε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, σε περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών των εκπαιδευτικών. Χρειάζονται 3 δάσκαλοι και 2 νηπιαγωγοί για να καλύπτουν τέτοιου είδους κενά στα σχολεία του νησιού.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη των παραπάνω ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολείων».

http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: