Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

-ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «VODAFONE»-ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ-

24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στη «Vodafone» που αντιδρούν στο σχέδιο «Wind» και «Vodafone» να ενοποιήσουν τα δίκτυά τους, το οποίο έχει στόχο τη διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας τους εν μέσω κρίσης, τη βελτίωση της θέσης τους σε σχέση με τα άλλα μονοπώλια του κλάδου, το μεταξύ τους ανταγωνισμό. Παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η εργοδοσία σε κάποια από τα κτίρια, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Επιπλέον οι εργαζόμενοι της «Vodafone» έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών, απολύσεις, εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων με συμβάσεις λιγότερο και από μήνα, αύξηση των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, εντατικοποίηση της εργασίας, πίεση για υπερωρίες που πολλές φορές δεν πληρώνονται.

Την Τετάρτη 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι της «Wind».

Το νέο πλάνο που παρουσιάζουν οι εταιρείες ή και οποιοδήποτε παρεμφερές όχι μόνο θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και το ίδιο το προϊόν της επικοινωνίας και άρα και τα λαϊκά στρώματα στο σύνολο, σαν τελικούς αποδέκτες του.

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις υποτιθέμενες «διασφαλίσεις» των επιχειρήσεων. Να οργανωθούν στο επιχειρησιακό και το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και να απαιτήσουν να δεσμευτούν οι επιχειρήσεις ώστε:

Να διασφαλιστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει το κάθε επιχειρησιακό σωματείο.

Καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. Διασφάλιση μισθών και κεκτημένων.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων σε «Vodafone» και «Wind» εκφράζουν η Επιτροπή Αγώνα Επινοικιαζόμενων Εργαζομένων της «Vodafone» και οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου - 4ου Διαμερίσματος, Χαλανδρίου, Παλλήνης και Ρέντη.

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: