Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΤΗΞΕ 45ΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;‏

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει μέσω των «βεβιασμένων» προαποφασισμένων ερευνών των Επιτελείων ότι ο Στρατός δεν έχει καμιά σχέση με την Ναζιστική Χρυσή Αυγή, δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα.
Μετά την σύλληψη τραμπούκου ΕΠ.ΟΠ. ναζιστή έξω από τα γραφεία της δολοφονικής συμμορίας στην Κομοτηνή και την αποκάλυψη των στοιχείων Ναζιστή ΟΥΚά μέλους της Τ.Ο.Νίκαιας, ήρθε η αγχωμένη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων  να ερευνήσουν υποθέσεις κλοπής όπλων από στρατόπεδα, με την υποψία εμπλοκής της Χρυσής Αυγής. 


Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ κράτησαν κρυφό από την κοινωνία το γεγονός ότι έχει κλαπεί 45άρι όπλο από την Σχολή Ευελπίδων! Η επιλογή να μην δημοσιοποιηθεί το συμβάν που έγινε πριν 15 ημέρες συνδέεται με το γεγονός ότι τις ημέρες της έρευνας του ΓΕΕΘΑ για την πιθανή εμπλοκή στρατιωτικών στη Χρυσή Αυγή, η κλοπή ήταν εν γνώσει της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ειδησιογραφία: 

«Το 45άρι το είχε πάρει τριτοετής Εύελπις και το έκρυψε στο σπίτι του στα Τρίκαλα. Η απώλειά του όπως υποστηρίζει το ΓΕΣ έγινε γρήγορα γνωστή, όπως και ο εντοπισμός του Εύελπι που το είχε πάρει. Παραδέχτηκε τη πράξη του για την οποία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο Εύελπις έχει παραπεμφθεί στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής. Την υπόθεση ερευνά ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου ο οποίος προσπαθεί να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ο Εύελπις ρίσκαρε την ίδια του τη καριέρα».

Τα ερώτηματα είναι δραματικά και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει:

1.      Γιατί έκρυψαν την κλοπή και γιατί αντιμετωπίζουν την κοινωνία με τόση καχυποψία και εχθρότητα. Τι εξυπηρετούν τελικά τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουσιαστικά, το «γόητρο» του Στρατού είναι η δικαιολογία για να αποσιωπηθούν ακραίες παραβατικές συμπεριφορές.

2.      Ποια η σχέση του Ευέλπη με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αν την αποκάλυψη για την κλοπή του όπλου την συνδυάσουμε με την πρόσφατη περιπέτεια στην Σχολή Ευελπίδων όπου ακροδεξιοί Ευέλπιδες μετέτρεψαν τον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας, διαπιστώνουμε ότι «το αυγό του φιδιού» επωάζεται και εκεί.

Και στη συνέχεια νεαροί αξιωματικοί διδάσκουν στις μονάδες «τα λόγια ενός μεγάλου άνδρα, του Χίτλερ»-περιστατικό με εμπλοκή υπολοχαγού στο ΚΕΝ Θήβας, ενώ δε έλλειψαν καταγγελίες από τον τύπο της Σάμου για προεκλογική εξόρμηση αξιωματικού και υπαξιωματικών για λογαρισαμό της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012. Τέλος, όλοι συνειδητοποιούν την σχέση των ΝΑΖΙ με τις εθνικιστικές-μιλιταριστικές Λέσχες και τα Σωματεία των Εφέδρων, που πολιτικά ελέγχονται από το ΥΠΕΘΑ.

3.      Μάλιστα, η ουσιαστική ατιμωρησία των εμπλεκόμενων Ευέλπιδων για το Φιλοχουντικό Γλέντι και η άκεφραση αλληλεγγύης από τους γνωστούς εθνικιστικούς-μιλιταρσιτικούς κύκλους, «ενθάρρυνε» την εκδήλωση παραβατικών πράξεων, καλλιεργώντας την αίσθηση Ανοχής και Απυρόβλητου. Γιατί πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο το γεγονός της κλοπής, η σοβαρή παραβίαση κανόνων ασφαλείας, αλλά και το πως ένας νεαρός πράττει μια τόσο ακραία πράξη: που στηρίζεται, σε τι υπολογίζει, τι προσδοκά;

4.      Οι ευθύνες του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ είναι βαρύτατες. Δε μπορούμε να διανοηθούμε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που στην κλοπή εμπλέκονταν Ευέλπις διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Πως θα κινούνταν το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ενώ επίσης, η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων μένει στο απυρόβλητο και δεν αντιμετωπίζεται αποφασιστικά η τεράστια ευθύνη της για την κλοπή του οπλισμού.

5.      Τέλος, πρέπει επιτέλους να απολογηθούν όσοι υπερασπίστηκαν τους ακροδεξιούς Ευέλπιδες. Και κυρίως να αναλογιστούμε γιατί στάθηκαν στο πλευρό τους και γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους ανέχεται. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένο ρόλο στην ίδια την σχολή Ευελπίδων.  

Δεν νομίζει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΑΓΕΣ Τσέλιος ότι οφείλουν μερικές κρίσιμες απαντήσεις;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: