Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΜΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Του Τζώρτζη Ρούσσου
O προεδρος ΓΣΕΕ γ. παναγοπουλοςΜε το ζητούμενο να παραμένει η επιτυχημένη διοργάνωση της απεργίας, τελικά χθες επιβεβαιώθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και η Εργατική Συνομοσπονδία κατέρχεται σε απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου.
Ωστόσο αυτό που ξεχώρισε ήταν η επίθεση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, με τη συνεπικουρία του γενικού γραμματέα Νίκου Κιουτσούκη, στην εφημερίδα μας. Κραδαίνοντας το σχετικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», που κατέγραφε λεπτομερώς τις θέσεις του και τον τρόπο που προσπάθησε να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για προσωπική στοχοποίησή του!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αν εισβάλλουν οι μπαχαλάκηδες στο κτίριο της ΓΣΕΕ, τότε υπεύθυνη θα είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο συντάκτης του άρθρου και όποιοι εκ των συνδικαλιστών διακίνησαν τις σχετικές πληροφορίες που αφορούσαν τη στάση του και τη συμπεριφορά του ιδίου και των στελεχών της ΠΑΣΚΕ στο θέμα της απεργιακής κινητοποίησης! Από κοντά και ο γενικός γραμματέας Νίκος Κιουτσούκης που δήλωσε ότι είναι κακό να στοχοποιούνται άνθρωποι.



Δεν διέψευσε



Βέβαια δεν τόλμησε να διαψεύσει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κρατά σθεναρή στάση κατά των αντιδράσεων των εργαζομένων, ούτε τους χαρακτηρισμούς του περί αποτυχημένων απεργιών (που ο ίδιος διοργάνωνε).



Επί της ουσίας τώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων και δράσεων της συνομοσπονδίας.



Με βάση λοιπόν τις αποφάσεις της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013 και συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.



Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ τα βασικά σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:



• Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.



• Επαναφορά εξ ολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.



• Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός, ο οποίος τοποθετεί στην κλίνη του Προκρούστη τα εναπομείναντα δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.



• Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.



Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη απεργία ως προειδοποιητική και ως εκ τούτου μετά την πραγματοποίησή της έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης, ενώ από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ θα καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων. Τέλος η διοίκηση της ΓΣΕΕ ψέγει τη Δικαιοσύνη αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ η απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ ζητώντας την ακύρωση της 6ης ΠΥΣ 2012. Η Εργατική Συνομοσπονδία σε νομικό επίπεδο προετοιμάζεται να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………



Για την ταμπακέρα, κ. Παναγόπουλε;



Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, αλλά και τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Κιουτσούκη για την έμπρακτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας. Κανείς από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, της άτυπης μνημονιακής συμμαχίας εντός της ΓΣΕΕ, όπως έχει αποκληθεί, δεν προσέθεσε τον επιθετικό προσδιορισμό «ψευδείς» στις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε.



Τι έκανε ο κ. Παναγόπουλος με τον συνεπίκουρό του Ν. Κιουτσούκη;



Στοχεύοντας στο θυμικό και το ένστικτο (κλασικές έννοιες της μαύρης προπαγάνδας), προσπάθησε να περάσει την άποψη ότι η δημοσίευση της αλήθειας μπορεί να εγείρει ακραίες (και απολύτως καταδικαστέες) πράξεις εναντίον του.



Πού στοχεύει ο κ. Παναγόπουλος; Μα είναι προφανές: Εγώ μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, εσείς δεν μπορείτε να τα δημοσιεύετε, αφού κινδυνεύω υποτίθεται με λιντσάρισμα.



«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι θεσμός και η δράση του, θετική ή αρνητική, υπόκειται σε κριτική, πολλώ δε μάλλον η δημοσίευση αυτής της δράσης, αλλά και της πραγματικής διάστασής της αποτελεί υποχρέωσή μας», απαντάμε εμείς.



Και ρωτάμε: Γράψαμε κάτι που ήταν ψευδές; Την απάντηση την έδωσε μόνος του με τη στάση του ο κ. Παναγόπουλος, εμείς δεν μπορούμε παρά για άλλη μία φορά να τον ευχαριστήσουμε για την επιβεβαίωση. Ελπίζουμε οι αποτυχημένες, κατά δική του τοποθέτηση, απεργιακές κινητοποιήσεις που ο ίδιος διοργάνωσε κατά τη μνημονιακή τριετία να αποτελέσουν οδηγό για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα…
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: