Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ πανευρωπαϊκά, 1.134 διαβατήρια, 808 ταυτότητες και πάνω από 50.000 υδατογραφήματα όλων των χωρών της υφηλίου, βρέθηκε σε διαμερίσματα στην Αθήνα στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας κοινής επιχείρησης των ελληνικών, γερμανικών και τσέχικων αρχών για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.   
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία σπίτια στο Περιστέρι, στην Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από τα προαναφερθέντα, εντοπίστηκε τεράστια ποσότητα πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη νοθεία ταξιδιωτικών εγγράφων.
Μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων και νόθευσης διαβατηρίων, ταξιδιωτικών εγγράφων και πιστοποιητικών αποτελούμενο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα πολημηχάνημα σάρωσης –εκτύπωσης, εργαλεία κοπτικής και πλήθος χαρτικής και πλαστικής ύλης.

Τα αντικείμενα αυτά, συνιστούν τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ πανευρωπαϊκά.

Τα κέρδη από την πώληση των πλαστογραφημένων ταξιδιωτικών εγγράφων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών της EUROPOL και EUROJUST, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Συντονισμού.

 Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στη χώρα μας συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή δύο υπήκοοι Αλγερίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: