Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «ΜΗΤΕΡΑ»

Τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αποτέλεσμα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τον τομέα της πρόνοιας, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» με 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του κέντρου, με βάση απόφαση της γενικής συνέλευσης.


Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο είναι πως στην Κοινωνική Υπηρεσία (υιοθεσίες, αναδοχές, αναζήτηση ριζών κ.ά.) εργάζονται μόλις 9 κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 25.

Τα απογεύματα μένουν 2 ή 3 βρεφοκόμοι για να φροντίσουν 13 παιδιά. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, όπως εξηγούν οι βρεφοκόμοι.  

Αποτέλεσμα της έλλειψης σε προσωπικό - πέρα από την πολύχρονη αναμονή για υιοθεσία - είναι ότι δυο πτέρυγες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά μένουν κλειστές. Ταυτόχρονα δεκάδες παιδιά μένουν στα μαιευτήρια νοσοκομείων σε ακατάλληλο περιβάλλον, αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δημόσιες δομές.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να ανοίξουν τα κλειστά τμήματα του Κέντρου και να εξυπηρετηθούν παιδιά τα οποία τώρα μεγαλώνουν στα νοσοκομεία ή σε άλλες ακατάλληλες δομές. Επίσης, απαιτούν να πληρωθούν δεδουλευμένες αργίες. 

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: