Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΡΟΥΣΕ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, σήμερα στις 15:30 το απόγευμα, και η απόφαση της δικαιοσύνης για τον ίδιο, θα σηματοδοτήσουν την πρώτη αξιολόγηση της δικαιοσύνης για το αν ο πολιτικός φορέας δρούσε ως εγκληματική οργάνωση.


Ήδη, όπως προκύπτει από την ογκώδη δικογραφία, οι αναφορές στον ίδιο είναι ελάχιστες, πιθανόν λιγότερες από τους ήδη απελευρωθέντες Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο, συνεπώς η ανακριτική απόφαση των Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Καρακώστα θα δώσει και μια πρώτη απάντηση σε επίπεδο ενδείξεων για τη διάπραξη ή όχι του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης.

Κι αυτό γιατί μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίχος Μίχος, τυχόν απελευθέρωση και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, προφανώς ποινικά θα αξιολογηθεί ως μη ύπαρξη ισχυρών ενδείξεων για τέτοια γενικευμένη δράση. Δηλαδή δεν θα προκύπτει με άμεσο τρόπο πως εν γνώσει της ηγεσίας της τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή ενεργούσε ως εγκληματική οργάνωση. Γιατί βέβαια τέτοια οργάνωση χωρίς αρχηγό δεν υφίσταται. Πηγή capital. gr.


ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: