Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΙΑΔΑ»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 52χρονος ανθυπαστυνόμος που, υπηρετούσε ως συνοδός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή (Καιάδα), ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός του «Καιάδα»
Μαζί με του συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια μετατέθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά,
δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού,
σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ.
δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι
αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι
145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm
42 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
φορητός ασύρματος
δισέλιδο έγγραφο
δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού
δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ»
αφίσα με τίτλο «Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας»
Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο της οικίας του βρέθηκαν δύο Ι.Χ.. αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά, προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.
Επίσης, για το συγκεκριμένο όχημα, δε προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων – σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας. Και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο κινητά τηλέφωνα
μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ.
υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος
δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων
βούρδουλας μήκους 80 εκ.
κάρτες της τοπικής οργάνωσης και κάρτα βουλευτή συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος
Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο πατρικό σπίτι του στα Ιωάννινα, βρέθηκε ποσότητα χασίς 718 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για την υπόθεση και αμέσως συνελήφθησαν δύο 25χρονοι που βρίσκονταν στο σπίτι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ένα συγγενικό πρόσωπο του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και έναν φίλο του, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά στο σπίτι.
Εις βάρος του ανθυπαστυνόμου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: