Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2013

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τέλος εποχής για το ιστορικό κτήριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς που μετά από 60 χρόνια λειτουργίας κατεβάζει ρολά οριστικά και αμετάκλητα
Οι υπηρεσίες του υπουργείου που στεγαζόταν εκεί μέχρι και χθες μετακομίζουν στο κτήριο της οδού Σταδίου στον αριθμό 29


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αυτή η μετεγκατάσταση, μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του. Κυριότερα, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας «ενώνει» τις δυνάμεις του – των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης – προκειμένου με μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας. 

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα. 
Το ιστορικό κτίριο της Πειραιώς 40 κλείνει μετά από 60 χρόνια λειτουργίας και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στη Σταδίου 29, η οποία θα αποτελέσει την ενιαία έδρα του υπουργείου.
Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν προσωπικά, τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας για την μεγάλη συμβολή τους στο επιτυχές εγχείρημα της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο». 
http://www.newsit.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: