Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με καχυποψία αντιμετωπίζουν οι απεργοί της ΕΡΤ, δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο κυβερνητικό σχεδιασμό που θα επιχειρήσει να θέσει θέμα «κινδύνου της δημόσιας υγείας», προκειμένου να καταστήσει αναγκαία την αποχώρηση των πρώην εργαζομένων από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Real, ζητήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να πραγματοποιήσει μετρήσεις ακτινοβολίας μιας κεραίας που βρίσκεται στην ταράτσα του ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «στελέχη της κυβέρνησης ζήτησαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να πραγματοποιήσει στη γύρω περιοχή μετρήσεις ακτινοβολίας, ώστε να διαπιστωθεί αν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία που επικαλούνται στελέχη της κυβέρνησης, κατόπιν συζήτησης με τεχνικούς, η εκπομπή ακτινοβολίας αγγίζει τα 4.800 megahertz…».

Το δημοσίευμα έρχεται δύο μόλις ημέρες πριν από την συζήτηση τροπολογίας στη Βουλή για το «μέλλον» της ΔΤ και μετά την κίνηση 32 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσουν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην «παρανομία» των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ. Πληθαίνουν πλέον οι ανησυχίες για επικείμενη αστυνομική επέμβαση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με πρόσχημα την «δημόσια υγεία». Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ κάνουν λόγο για πρόσχημα καθώς υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους κεραίες δεν αποτελούν κίνδυνο για τους περίοικους και επισημαίνουν πως μετρήσεις για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, βάση διεθνών κανονισμών, γίνονται σε βάθος δεκαετίας. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο δημοσίευμα της Real, είναι οι τεχνικοί όροι που χρησιμοποιούν οι «πηγές» της εφημερίδας καθώς υπολογίζουν την ακτινοβολία με λάθος μονάδα μέτρησης. Σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα τα hertz είναι μονάδες συχνότητας και όχι ισχύος και όπως εξηγούν οι ειδικοί στις περιπτώσεις κεραιών αυτό που μετράτε είναι η πυκνότητα της έντασης του μαγνητικού πεδίου σε watt. Αυτό μάλιστα που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στο δημοσίευμα της εφημερίδας είναι πως για λόγους εντυπωσιασμού αναφέρεται πως στελέχη της κυβέρνησης με βάση συζητήσεις και όχι μετρήσεις υπολογίζουν την ακτινοβολία όχι απλά σε hertz αλλά σε megahertz, δηλαδή εκατομμύρια μονάδες.
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κάνουν λόγο για φτηνή προπαγάνδα και διαρροή ψευδών πληροφοριών με σκοπό να συκοφαντηθεί ο αγώνας τους και προσπάθεια της κυβέρνησης να «νομιμοποίησει» στα μάτια της κοινής γνώμης μια αστυνομική επέμβαση στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής. Την ίδια ώρα υπενθυμίζουν ένα ύποπτο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στο ραδιομέγαρο, όταν χωρίς κανένα λόγο χτύπησε ο συναγερμός στο τραπεζικό ΑΤΜ που βρίσκεται στο ισόγειο του ραδιομεγάρου και είχε σαν αποτέλεσμα την κινητοποίηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος άνδρες του οποίου προσπάθησαν να μπουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.  

Κατσάκος Πέτρος|
https://www.avgi.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: