Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

ΆΓΡΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

«Τσεκούρι» τουλάχιστον 20% στις επικουρικές τους συντάξεις - φτάνοντας οι μειώσεις τα 140 ευρώ - και μάλιστα αναδρομικά θα υποστούν από 1 Οκτώβρη οι συνταξιούχοι του κλάδου φαρμάκου καθώς η διοίκηση του επαγγελματικού Ταμείου - ΤΕΑΥΦΕ - εφαρμόζει τη σχετική Αναλογιστική Μελέτη. Η μείωση θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1/3/2013, όταν έγινε η μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο - ΝΠΙΔ, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τις 31/12/2014. Η μείωση ξεκινά από τη σύνταξη του Οκτώβρη και τα αναδρομικά από τη σύνταξη του Νοέμβρη.


Στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ πρωτοστάτησαν η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση), σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενώ στη διοίκηση του Ταμείου είναι ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ. Το επιχείρημα για το επαγγελματικό ταμείο ήταν η αποδέσμευσή του από το κράτος, που θα το «έσωζε» από τα αντεργατικά μέτρα, την αντιασφαλιστική πολιτική. Τώρα η διοίκηση επικαλείται τον ν.4093/2012 που μείωσε τις επικουρικές συντάξεις - ενώ δεν είναι υποχρεωμένη να τον εφαρμόσει - για να κρύψει πως οι μειώσεις από 20% και πάνω προβλέπονταν εξαρχής από την εγκεκριμένη Αναλογιστική Μελέτη και αποτελούν απόφαση της διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ. Όχι μόνο το επαγγελματικό ταμείο δεν αποδεσμεύεται από την αντεργατική λαίλαπα, αλλά η διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ αναμασά και την κυβερνητική φρασεολογία δικαιολογώντας τις περικοπές ως εξής: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τα συσσωρευμένα ελλείμματα, τα οποία κληρονόμησε και να πάρουν σύνταξη οι σημερινοί και οι μελλοντικοί ασφαλισμένοι»...

Αντί να απολογηθούν, καταγγέλλουν!

Στο μεταξύ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και Νέα Πορεία στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας επειδή προσέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την υπουργική απόφαση που μετέτρεψε το επικουρικό ταμείο του κλάδου σε επαγγελματικό ταμείο - ΝΠΙΔ. Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, αφού δεκάδες σωματεία και Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων στο φάρμακο έχουν ταχθεί κατά της μετατροπής του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο, ενώ αποτελεί απόφαση του συνεδρίου της ΟΕΦΣΕΕ να αντιπαλέψουν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Αντί να απολογηθούν στους εργαζόμενους αυτοί που πρωτοστάτησαν για το επαγγελματικό Ταμείο καταγγέλλουν τις ταξικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν τις περικοπές σε παροχές και συντάξεις: Οι παιδικές κατασκηνώσεις καταργήθηκαν, δεν γίνεται αναφορά για συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικα παιδιά και άλλες περιπτώσεις, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν αναγνωρίζεται η κύηση, η λοχεία, η ανεργία κ.α., οι συντάξεις δίνονται μειωμένες. 
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: