Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2013

ΕΛΛΑΔΑΡΑ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την τύχη τους στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των Παξών, καθώς αναζητούν τρόπο για αγορά πλοίου που θα καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στη σύνδεση του νησιού με την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Σαν ιδέα η κίνηση αυτή υπάρχει από το 1983, ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες υπογράφηκε το τελικό κείμενο του καταστατικού της υπό ίδρυσης Ναυτικής Εταιρίας Παξών. Τα ιδρυτικά μέλη είναι μέχρι στιγμής 35 αλλά ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ακόμα και από αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στους Παξούς και αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μεταφορές τους από και προς το νησί.
Η εταιρία θα πάρει "σάρκα και οστά" αφού γίνει η τελική έγκριση του καταστατικού της και δοθεί η σχετική άδεια από το Πρωτοδικείο.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο χειμώνα οι Παξοί συνδέονταν μόνο μία φορά την εβδομάδα με την ηπειρωτική Ελλάδα και αυτό με πλοία "παντόφλες", με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ τον περασμένο Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, δεν προγραμματίστηκε κανένα έκτακτο δρομολόγιο, αν και τα προγραμματισμένα είχαν γεμίσει αρκετό καιρό πριν.
Πληροφορίες από corfupress.com
Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: