Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Α.Ε:ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια αποδείχτηκε ότι είχε Μονή της Κρήτης, με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να της επιβάλλει υψηλότατο πρόστιμο.
Όπως αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, η Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στο Ηράκλειο παρουσίασε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ. Αυτό αφορά την περίοδο 2009, όταν ήταν ενταγμένη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και εμφάνισε εργασίες που δεν έγιναν ποτέ.

Το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει φτάνει τις 458.100 ευρώ, με το ΣΔΟΕ να θεωρεί ότι η Μονή όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε, όπως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι της, αλλά "δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην όλη υπόθεση".
Μάλιστα, σύμφωνα με το cretalive.gr, διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων λειτουργούσε ως 'αχυράνθρωπος", αφού το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα πλαστά τιμολόγια, ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.
"Σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχέδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή Φ.Π.Α" τονίζεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: