Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΚΥΠΡΟΣ- ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ

Ο Διευθυντής του ΤΕΠ έχει στα χέρια του λίστες με όσους φοροδιαφεύγουν και έχουν χρήματα στο εξωτερικό και είτε είναι ανίκανος να ελέγξει, είτε δεν θέλει.

Του Λευτέρη Παπαϊώανου 
Ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Τ.Ε.Π.) Γιώργος Πούφος γνωρίζει πολύ καλά ποιοι φοροδιαφεύγουν, καθώς επίσης και από ποιους μπορεί να εισπράξει τις πολλές δεκάδες εκατομμύρια που ψάχνει για να καλύψει τα ταμεία του.  
Θέτουμε τα πιο κάτω ερωτήματα τόσο σε αυτόν, όσο και στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος ανέχεται αυτή την κατάσταση, ανέχεται την μετριότητα, ανέχεται την αναποτελεσματικότητα του Τ.Ε.Π. την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι απλοί πολίτες.

Μια αναποτελεσματικότητα που έχει οδηγήσει την Τρόικα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα Φορολογική Αρχή με την ενοποίηση του ΤΕΠ και του ΦΠΑ με νέα Διεύθυνση που θα μπορέσει πλέον να λειτουργήσει δίκαια, τίμια, ορθολογιστικά και παραγωγικά.
Και διερωτόμαστε λοιπόν:
1. Γιατί δεν αξιοποιείται η λίστα που κάθε χρόνο παραλαμβάνει το Τ.Ε.Π. από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και αφορά τους Κύπριους πολίτες που έχουν καταθέσεις στο Εξωτερικό για πολλά χρόνια τώρα; Σ’ αυτή τη λίστα είναι καταγραμμένοι όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και γαιοκτήμονες της Κύπρου.
2. Γιατί ακόμα και σήμερα με φτηνές δικαιολογίες δεν προχωρά νομικά εναντίον όλων αυτών που βρίσκονται στη λίστα με αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα τους εκτός Κύπρου, αφού πρώτα ερευνήσει αν δικαιολογούνται αυτές οι καταθέσεις από τις Φορολογικές τους Δηλώσεις;
3. Γιατί δεν ερευνά αυτούς - επικαλούμενος δήθεν έλλειψη όλων των στοιχείων των έξι χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων - που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό λίγο πριν τη συνεδρία του Eurogroup;
4. Πώς έχουν αποκτήσει ακίνητα στο εξωτερικό όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, πρώην Υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη όλων των Κυβερνήσεων;
Πώς απέκτησαν αυτά τα ακίνητα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στη Λίμνη Κόμο και τόσες άλλες μεγάλες πόλεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και γιατί δεν κάνει κάτι γι αυτό;
4. Στις πιο πάνω λίστες συμπεριλαμβάνονται ή δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι πιο κάτω;
Νίκος Σιακόλας; (CTC)
Πηλακούτας; (BMW)
Βάσσος Ηλιάδης; (Nestle κτλ)
Δημάδης; (Πρώην FIAT) 
Λευκαρίτης; (Petrolina)
Λούης; (Louis Tours)
Ιακωβίδης; (Porsche)
Λεπτός;
Αριστοδήμου; (Aristo)
Ηλίας Ηλιάδης; (Paphilia)
Υπάρχουν εκατοντάδες γνωστοί Κύπριοι όπως οι πιο πάνω που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις λίστες και πρέπει επιτέλους να ερευνηθούν, ώστε να μην παίρνει και η μπάλα όλους μαζί.   
Αν όχι ας βγει ο κ. Πούφος ή οι πιο πάνω και ας το διαψεύσουν.
Τι περιμένει ο κ. Πούφος; Να μεταφέρουν κάποιοι τις καταθέσεις τους σε ιδιωτικές εταιρείες για να μην τους βρίσκουν ονομαστικά. Περιμένει να μην μπορεί τελικά να τους κυνηγήσει;
Να εισπράξει από το φτωχό και απλό πολίτη ποινικοποιώντας (αν είναι δυνατόν) μη πληρωμή των φόρων, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι να μπορούν να φοροδιαφεύγουν εκατομμύρια ευρώ;
Καλούμε τον κο Πούφο άμεσα να ερευνήσει ποιοι από όλους που συμπεριλαμβάνονται στις πιο πάνω λίστες φοροδιαφεύγουν ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις η ακίνητα.
Τελικά όλοι η φασαρία για τον συμπέθερο και γαμπρό του Προέδρου ήταν άδικη και αδικαιολόγητη, αφού τουλάχιστον αυτός τα είχε δηλωμένα και φορολογημένα αλλά κυρίως δεν τα χρωστούν οι Εταιρείες του στις Τράπεζες όπως άλλοι Επιχειρηματίες που την ίδια ώρα υπερηφανεύονται ότι παράγουν έργο για την Κύπρο και προσφέρουν σχολικά προγεύματα.
Στη συνέχεια θα αναλύσουμε δύο μεγάλα θέματα:
1. Πώς καταφέρνουν να βγάζουν τα χρήματα τους εκτός Κύπρου ορισμένοι μεγαλοκαρχαρίες (Για να βοηθήσουμε το κ. Πούφο και το Τ.Ε.Π. τουλάχιστον).
2. Θα σας αποκαλύψουμε ότι ναι υπάρχει «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ – ΣΚΕΥΩΡΙΑ» μεταξύ Πολιτικών, Τραπεζιτών και Μεγάλων Επιχειρηματιών. 

http://www.24h.com.cy/component/k2/item/37345-24h-apokaliptiko-xeroun-poioi-forodiafeugoun-kai-den-tous-aggizoun.html 


ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: