Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

Αμετακίνητη στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων εμφανίζεται η τρόικα, μια εβδομάδα μετά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν δεσμευτεί να εξετάσουν την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μια συμβιβαστική λύση στο θέμα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά γνωστοποίηθηκε στο ΥΠΑΝ ότι εμμένουν στην τοποθέτησή τους για πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, νέων και παλαιών, με το επιχείρημα ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα δημιουργεί δυσκαμψίες στην αγορά των ακινήτων.
Η ηγεσία του υπουργείου πάντως φέρεται αποφασίσμένη να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εμμένοντας στην επιχειρηματολογία ότι η ύφεση είναι ο βασικός λόγος που μένουν αρκετά μαγαζιά ξενοίκιαστα.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείου Ανάπτυξης έχει προτείνει να μην αλλάξει καμία από τις υπάρχουσες συμβάσεις, ούτε να υπάρξει τροποποίηση στον χρόνο ειδοποίησης για την έξωση και στο ύψος της αποζημίωσης του μισθωτή.
Όσον αφορά τις νέες μισθώσεις από την ελληνική πλευρά προτείνεται να υπάρχει προστασία του μισθωτή για τουλάχιστον τρία έτη.
Πηγή: ΑΜΠΕ


http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: