Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη σύλληψη 20 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και την καταδίκη 6 εξ αυτών σε φυλάκιση από 20 μέρες έως 4 μήνες επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στη 1.30 το μεσημέρι με πρωτοβουλία συνδικαλιστών και εκπαιδευτικών και με αφορμή την καταδίκη των μαθητών στη Λαμία. Θα συμμετάσχουν συνδικαλιστές από ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου.


Στη παράσταση διαμαρτυρίας καλεί και το  ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» απαιτώντας  να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των αγώνων των παιδιών πρέπει να τσακιστεί! τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ο "Σωκράτης"Τον άκρατο αυταρχισμό των αστυνομικών και δικαστικών αρχών απέναντι σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας καταγγέλλει η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ υπογραμμίζοντας ότι  «για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, κάνοντας πράξη το δόγμα "νόμος και τάξη"  και οδηγώντας στο αυτόφωρο, στην καταδίκη και στη φυλάκιση "απείθαρχους 16άρηδες" μαθητές».

Το Δ.Σ. τoυ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος», καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές και καλεί στη παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη 1:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ της Λαμίας με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας με 3ωρη στάση εργασίας, του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων. Νωρίτερα την ίδια μέρα γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Εφετείο, ζητώντας τη δυνατότητα της έφεσης για τους μαθητές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 20 ημερών χωρίς τη δυνατότητα έφεσης.

Πηγή: 902.gr



ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: