Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΆΝΘΙΜΟΣ, ΟΙ ΙΕΡΕΣ BUSINESS ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΦΩΚΑΣ

Το μότο οι "μπίζνες είναι μπίζνες» και ο οφειλέτης πρέπει να πληρώνει...  ακολουθεί, ως φαίνεται και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δίδοντας το "πράσινο φως" στην έξωση του ιστορικού πολυκαταστήματος Fokas απ' το κτίριο της Τσιμισκή βάζοντας "ταφόπλακα" στην εταιρεία.

Τα χρέη του πολυκαταστήματος στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας από τα ενοίκια έφθασαν το 1 εκατ. ευρώ και η Μονή ήταν αυτή που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην εταιρεία, που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αποφασίζοντας την έξωση του καταστήματος - "ναυαρχίδας" της εταιρείας .


Τώρα φουντώνουν οι φήμες ότι έχει βρεθεί ήδη ενοικιαστής, ξένη αλυσίδα, η οποία προτίθεται να καταβάλλει και το οφειλόμενο ποσό του 1 εκατ. ευρώ στη Μονή ως "αέρα"...

"Είναι άδικη η επίθεση που δέχεται η Εκκλησία για την υπόθεση του Φωκά. Πλέον είναι θέμα υπάρξεως για την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας. θέμα ζωής και θανάτους", απαντά ενοχλημένος για τις βολές που δέχεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Μάλιστα σπεύδει να πει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ότι δεν θα υποκύψει "στην ψυχολογική βία" που του ασκείται τις τελευταίες μέρες. "Δεν είναι δυνατό να πάρω άλλη απόφαση, θα ήταν σαν να ακύρωνα τους συνεργάτες μου. Άλλωστε πιστεύω πως η μονή έχει απόλυτο δίκιο. Ας μας δώσουν τα οφειλόμενα και ας μείνουν", προσθέτει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας: "η Ιερά μονή έχει μεγάλη κοινωνική αποστολή να επιτελέσει και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και αυτή τη στιγμή εξαιτίας των συγκεκριμένων οφειλών έχει πτωχεύσει. Δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την Εφορία ούτε τους 30 εργαζομένους της".

Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί επαφές μεταξύ της οικογένειας Φωκά, του Μητροπολίτη Άνθιμου αλλά και του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής. "Ο λόγος και η απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος Fokas ανήκουν πλέον στον σεβασμιότατο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης Άνθιμο και όχι στους δικηγόρους της Ιεράς Μονής", ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας μετά τις άκαρπες, όπως φάνηκαν, συναντήσεις.

"Ο Φωκάς διαθέτει κι άλλα καταστήματα. Δεν μπορούν να ζήσουν;", αναρωτιέται ο Άνθιμος, ενώ στο επιχείρημα ότι το εν λόγω κατάστημα αποτελεί τη ναυαρχίδα της επιχείρησης σημειώνει ότι ακριβώς για το λόγο αυτό θα έπρεπε να το φροντίσουν καλύτερα. "Δεν σεβάστηκαν τις συμφωνίες. Κάναμε μία, την αθέτησαν, δεύτερη, την αθέτησαν, τρίτη, την αθέτησαν..."

Πανό που ανάρτησαν έξω από τη Μητρόπολη χθες εργαζόμενοι της εταιρείας έγραφε: «Η Εκκλησία πετάει στον δρόμο 500 εργαζόμενους. Οι οικογένειές μας, 3.000 άτομα, θα πεινάσουν. Απαιτούμε τώρα το άνοιγμα του καταστήματος»

Αντιπροσωπεία τους είχε χθες το πρωί συνάντηση με τον ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, Δαβίδ, στην οποία ανήκει το ακίνητο. Ωστόσο η λύση δεν βρέθηκε. Οι εργαζόμενοι  ζητούν από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να συνεχίσει να είναι μισθωτής, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους οφείλονται.

Η εταιρεία έχει μέχρι αύριο προθεσμία προκειμένου να δώσει 400.000 ευρώ σε μετρητά και εγγυητική για τα υπόλοιπα 800.000 ευρώ των οφειλών της, αν θέλει να έχει μια ελπίδα για το κτίριο της Τσιμισκή. Διαφορετικά, την Παρασκευή η Ιερά Μονή προχωρά στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κτιρίου σε άλλον μισθωτή. Αυτά ήταν τα αιτήματα της Μονής, όπως έπεσαν στο τραπέζι σε συνάντηση των δύο πλευρών που έγινε χθες το απόγευμα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.



Πηγή: Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, οι ιερές business και το λουκέτο στη Φωκάς | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/24745/o-mitropolitis-anthimos-oi-ieres-business-kai-loyketo-sti-fokas#ixzz2gdsRMtBi
ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: