Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αλλά και από άλλους κλαδικούς χώρους σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 12 εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες. Βρέθηκαν να διώκονται μετά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν, στις 4 Οκτώβρη του 2012, οι δυνάμεις καταστολής, με γκλομπ, χημικά και συλλήψεις, σε βάρος των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά που διαδήλωναν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για το δικαίωμα στο μεροκάματο.


Η «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί σε συγκέντρωση, στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι κατά την ημέρα της επίθεσης που δέχονταν οι εργαζόμενοι, συμπλήρωναν ήδη τότε 7 μήνες απλήρωτοι, έχοντας ενταχθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μία ημέρα δουλειά την εβδομάδα, το οποίο είχαν επιβάλει η «ADM» και η «Τhyssen Krupp». Mέτρο που έχει οδηγήσει σταδιακά μέχρι και σήμερα τους 1.000 εργαζόμενους να διαβιούν αυτοί και οι οικογένειές τους σε συνθήκες ένδειας.

Η «Εργοστασιακή Επιτροπή» στην ανακοίνωση-κάλεσμα σημειώνει: «Στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ, που διαλύουν τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, κυβέρνηση και εργοδοσία συνειδητά οδηγούν το ναυπηγείο στη συρρίκνωση, ακόμη και στο κλείσιμο. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο, που έχουν προσυπογράψει τα όσα συμβαίνουν στο ναυπηγείο, και να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα για την καταβολή των μισθών τους, την πλήρη επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες τις δραστηριότητες, για να μην γίνει καμία απόλυση και να μην θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα».  
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: