Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013

O ΆΔΩΝΙΣ ΗΤΑΝ «ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ». ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ... ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ.

Στον πληθυντικό... ευγενείας (όχι... της Μανωλίδου) για την ακρίβεια. Διότι εμείς σεβόμεθα απεριόριστα τον μεγάλο αυτόν υπουργό Υγείας (και τηλεοπτικών εμφανίσεων).

Με σεβασμό, λοιπόν, ας μας επιτρέψει ο κύριος Άδωνις να σχολιάσουμε τα όσα... αδιανόητα είπε πάλι, καλεσμένος στην εκπομπή "στον ενικό" του Ν. Χατζηνικολάου.


ΑΔΩΝΙΣ (για τα γενόσημα): «Είναι παρά πολύ σωστή η απόφαση αυτή γιατί μειώνει τη συμμετοχή του ασθενούς στα φάρμακα δεν την αυξάνει. Παραμένει στο 25% η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Το κράτος έχει περιορισμένους πόρους και πρέπει να ιεραρχηθούν. Σε κάθε κατηγορία φαρμάκου, όπου υπάρχουν γενόσημα, εάν επιλέξεις το γενόσημο δεν έχεις καμία μεταβολή στο ό,τι ίσχυε μέχρι χθες. Αν επιλέξεις γενόσημο με τιμή χαμηλότερη από την ασφαλιστική, σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η συμμετοχή έως και το μισό από το 25% στο 12,5%».

Το ΧΩΝΙ: Το κράτος ιεραρχεί τις ανάγκες του και αποφασίζει: δεν έχουμε λεφτά να δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παίρνει της ίδιας ποιότητας φάρμακα. Είσαι φτωχούλης; Βολέψου με τα γενόσημα. Έχεις λεφτουδάκια; Πλήρωσε να πάρεις τα πρωτότυπα. Ωραίο πράγμα να είσαι... φιλελεύθερος (και φραγκάτος).

ΆΔΩΝΙΣ (για τη φαρμακευτική δαπάνη): «Αντί να γκρινιάζουμε για τα 2 δισ. ελάτε να καθίσουμε στο τραπέζι και να το συζητήσουμε. Δυο δισ. είναι αρκετά για την φαρμακευτική δαπάνη».

Το ΧΩΝΙ: Για να το λες εσύ που έχεις φάει τα νιάτα σου στον χώρο της Υγείας, έτσι θα είναι. Ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τον dr Adonis; Του χρόνου μπορεί να είναι αρκετό και ένα δις. Γιατί όχι; Όταν η πολιτική στο χώρο της Υγείας καθορίζεται από τον... Τόμσεν, να λέμε και ευχαριστώ που δε το κόβει και τελείως το κονδύλι...

ΆΔΩΝΙΣ (γα τα φακελάκια): «θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».

Το ΧΩΝΙ: Και ιδού το όραμα Άδωνι. Όχι να δώσει αυξήσεις στους επιστήμονες, να στήσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό σύστημα υγείας, να κάνει προσπάθεια επαναπατρισμού των σπουδαίων Ελλήνων χειρούργων που βρήκαν την... υγειά τους στο εξωτερικό. Όχι! Οι ίδιοι γιατροί στα ίδια (εξαθλιωμένα) χειρουργεία θα κάνουν επεμβάσεις όλη μέρα! Το πρωί οι φτωχοί, το βράδυ οι πλούσιοι!

ΑΔΩΝΙΣ (για τις δραματικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία): «Δεν θυμάμαι να είπα ότι όλα βαίνουν καλώς. Ράντζα υπάρχουν, αλλά όταν πήγα στο Αττικό νοσοκομείο είχαμε 120, τώρα έχουμε 80 και αυτό πριν από τη διαθεσιμότητα».

Το ΧΩΝΙ: Δηλαδή τα άλλα σαράντα ράντζα μπήκαν σε διαθεσιμότητα; Βλέπαμε κάτι ράντζα να τσουλάνε στην Αττική Οδό, δεν είχαμε καταλάβει ότί είναι ράντζα σε κινητικότητα... Και για να μιλήσουμε (όσο γίνεται...) σοβαρά: Μπορεί, κύριε Γεωργιάδη να μην έχετε δηλώσει ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά δεν είχατε και το σθένος να δηλώσετε και την πραγματικότητα: ότι όλα από εδώ και πέρα θα συνεχίσουν να βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Γιατί στον τόσο ευαίσθητο τομέα της Υγείας, υπάρχει πλέον ένας υπουργός που είναι υπερήφανος που ψήφισε και τα τρία μνημόνια. Και είναι έτοιμος να ψηφίσει και τα επόμενα (που έρχονται). Η ασθενής Δημόσια Υγεία διοικείται από κάποιον που κραδαίνει τον μνημονιακό μπαλτά. Και ετοιμάζεται να την αποτελειώσει...

ΆΔΩΝΙΣ (απαντώντας σε γιατρό που ανέφερε ότι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι θα τον υποδέχονται με αγωνιστική διάθεση): «είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία. Όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθήκοντα μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία».

Το ΧΩΝΙ: Εντάξει, Άδωνι... Βοναπάρτη, ηρέμησε λίγο... Διαλύεις τα νοσοκομεία και περιμένεις όταν πηγαίνεις να βγαίνουν οι νοσοκόμες να σου πετάνε γαρδένιες... Τι να κάνουμε, ο μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο που βλέπει να καταπατούνται τα εργασιακά του δικαιώματα είναι ο αγώνας... Εκτός αν υπάρχει όρος στο μνημόνιο ότι κι αυτό είναι παράνομο... Από εκεί και πέρα, να ξέρεις ότι δεν αργεί η στιγμή που θα ασκήσει και ο λαός το καθήκον του. Και το καθήκον του είναι να στείλει όλους αυτούς τους υπαλλήλους της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, στα σπίτια τους. Και πίσω στις τηλεπωλήσεις βιβλίων (δεν ξεκινάς να τυπώνεις την τριλογία "Το μνημόνιο"; Θα πουλήσει...)

ΑΔΩΝΙΣ (απαντώντας στον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων ΑΜΕΑ για τις παροχές στα άτομα με ειδικές ανάγκες: «Έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω, είμαστε ανακόλουθοι και ντρέπομαι για αυτό»

Το ΧΩΝΙ: Πολύ σωστή η τοποθέτηση. Ξέχασες, όμως, να προσθέσεις μία ακόμη λέξη: "Παραιτούμαι". Διότι υπουργός που παραδέχεται ότι έχει αφήσει πίσω τις παροχές στα άτομα με ειδικές ανάγκες (τις οποίες η κυβέρνηση του είχε υποσχεθεί) έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παραιτηθεί. Αλλά, ποιος έχασε την πολιτική του ευθιξία να τη βρείτε εσείς, ε;

Προσέξτε τώρα τη συνέχεια: Ο πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες αναφέρθηκε στα χρέη του κράτους προς τους αναπήρους από τα σχετικά επιδόματα και από τις επιστροφές των ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών. «Όταν εγώ έχω να πληρωθώ από τον περασμένο Νοέμβριο και μου χρωστάτε 10.000 ευρώ πως μπορεί ένας ανάπηρος να πληρώσει ιατρικές δαπάνες; Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων;» διερωτήθηκε.

ΆΔΩΝΙΣ: «Αυτά που χρωστάμε μέχρι 31η Δεκεμβρίου θα έχουν αποπληρωθεί. Είναι μνημονιακή υποχρέωση να μην δημιουργούμε νέα ταμειακά ελλείμματα. Χάρη στον Τόμσεν θα πληρωθείτε».

Το ΧΩΝΙ: Ε, εδώ, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Παραδινόμαστε.

ΥΓ:΅"Αντιμνημονιακός εγώ; Είναι βρισιά αυτό για μένα! Άκου αντιμνημονιακός..." είπε ο κύριος Γεωργιάδης. Τον ευχαριστούμε πολύ. Για όλους τους αντιμνημονιακούς, η δήλωση αυτή (συνδυαζόμενη με τις δεκάδες χιλιάδες που έχει κάνει στις χιλιάδες εκπομπές που έχει παραστεί) είναι φάρος. Και απόδειξη ότι έχουν ακολουθήσει τον σωστό δρόμο. Το δρόμο για μια ελεύθερη Ελλάδα. Στην οποία οι ανάπηροι δε θα πρέπει να ευχαριστούν κανέναν κερατά Tόμσεν επειδή χάρη σε αυτόν θα πάρουν κάποτε τα λεφτά που το κράτος τους χρωστάει.

- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/7167-o-adonis-itan-ston-eniko-to-xoni-tou-apantaei-ston-plithintiko#sthash.kpFJRyVd.dpuf 

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: