Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «OLYMPUS PLAZA»

Τη διάλυση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων του «OLYMPUS PLAZA» μεθοδεύει η εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο «VIVARΤIA». Πρώτα επιχείρησε να πείσει τους εργαζόμενους να διαγραφούν από το σωματείο με ανταλλάγματα. Και αφού δεν πέτυχε αυτό, έκαναν αίτηση για τη διάλυση του Σωματείου στο Μονομελές Δικαστήριο Κατερίνης.


Τις προσπάθειες της εργοδοσίας καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους 33 σωματεία και 12 επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία Αττικής. Όπως σημειώνουν: «Η εργοδοσία θα βρίσκει εμπόδιο τους ίδιους τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ταξικό τους σωματείο. Με τη στήριξή του, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, την εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις. Η καλλιέργεια του αγωνιστικού πνεύματος στους εργαζόμενους, μέσα στο χώρο δουλειάς, η οργάνωση του αγώνα είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί την εργοδοσία.

Ξέρει ότι το καζάνι βράζει και αύριο - μεθαύριο τα πράγματα για τους εργαζόμενους θα είναι ακόμα χειρότερα, οι εργαζόμενοι αργά η γρήγορα θα ξεσηκωθούν και θα βγουν στους δρόμους για το δίκιο και επειδή δε θέλει αυτός ο ξεσηκωμός να γίνει οργανωμένα, μέσα από ταξικά σωματεία, παίρνει τα μέτρα της από τώρα. Προσπαθεί να διαλύσει το σωματείο, να διασπάσει τους εργαζόμενους και γενικότερα να κάνει τον εργασιακό χώρο ξέφραγο αμπέλι για να μπορέσει στο μέλλον να κάνει ό,τι θέλει. Καλούμε κάθε τίμιο εργάτη να καταδικάσει την εργοδοτική αυθαιρεσία και να στηρίξει με κάθε μέσο τον αγώνα του “Σωματείου Εργαζομένων στα OLYMPUS PLAZA”».



Πηγή: 902.gr



ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: