Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΤΗ SPRIDER

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα καταστήματα Sprider Stores, τα οποία ανέστειλαν την λειτουργία τους.
Η ΟΙΥΕ ζητά να συγκαλέσει το υπουργείο Εργασίας σύσκεψη ώστε "να τηρηθούν στο ακέραιο και κατά προτεραιότητα, οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς το προσωπικό".

Καλεί το υπουργείο Εργασίας και κάθε αρμόδια αρχή να "διασφαλίσουν με κάθε τρόπο, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα της εταιρείας δεν θα "εξαερωθούν" και ότι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ένσημα και αποζημιώσεις) θα καταβληθούν άμεσα".
Οπως ανέφερε η ΟΙΥΕ, μετά την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων, στο δρόμο βρέθηκαν οι 800 εναπομείναντες εργαζόμενοι, με "όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα στον αέρα".
Η Sprider Stores οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο μηνών, ενώ οι οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση. 

http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: