Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ WIND: ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11

Εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο θέμα της εργασίας τις Κυριακές, θέμα για το οποίο η ΟΙΥΕ με στη στήριξη της ΓΣΕΕ, προκήρυξε απεργια την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, διευρύνουν το μέτωπο. 
Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην TIM HELLAS (WIND),  που ενημερώνει για τα εξής:


«Εχθές 30/10 το απόγευμα, η Wind, επικαλούμενη το νέο νόμο της συγκυβέρνησης, ενημέρωσε ότι τα καταστήματα Wind θα είναι ανοικτά την Κυριακή 3/11.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση της εταιρίας πρωτοπορεί στην εφαρμογή των πιο ελαστικών σχέσεων εργασίας, αυτή τη φορά καταργώντας την Κυριακάτικη αργία στο εσωτερικό της. Πρόκειται για την κυριακάτικη αργία, ένα από τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, που διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε τελικά με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες. Η κατάργησή της διαλύει κάθε οικογενειακό και ατομικό προγραμματισμό των εργαζομένων, ξεχαρβαλώνει γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας και των ωραρίων, απειλεί να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς ανάπαυση, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εργοδότη, στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» - δηλ. όλα για το κεφάλαιο, εκμετάλλευση και εξαθλίωση χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους!

Με βάση τον νόμο, τον οποίο επικαλείται η διοίκηση, το άνοιγμα των καταστημάτων δεν είναι φυσικά υποχρεωτικό (και κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σ’ αυτό, ανεξάρτητα για ποιους λόγους). Επίσης, είναι σε όλους γνωστό ότι η μειωμένη κατανάλωση δεν οφείλεται στο ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά την Κυριακή, αλλά στην τεράστια ανεργία, τη μείωσης των μισθών, συνάξεων, εισοδημάτων, τη ληστρική υπερφορολόγησης κ.λπ. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εργοδότες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της Τρόικας: απολύσεις, μειώσεις μισθών (ακόμα και μη καταβολή μισθού για μήνες), καταστρατήγηση στοιχειωδών εργασιακών και όχι μόνο δικαιωμάτων».


Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Είναι προφανές λοιπόν ότι στόχος της κατάργησης της κυριακάτικης εργασίας είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων, που θα προκύψει όχι από την κατανάλωση αλλά από την εξοντωτική εκμετάλλευση των εργαζομένων. Και έπεται συνέχεια… Αν επιτύχει η προσπάθεια αυτή, η κυριακάτικη εργασία θα επεκταθεί και σε άλλους εργαζομένους πέραν των εμποροϋπαλλήλων, με παράλληλη κατάργηση ρεπό και προσαυξήσεων.
Το ίδιο πρωτοπόρα ήταν η διοίκηση της Wind, όταν άρπαζε την ευκαιρία που της έδωσαν οι μνημονιακοί νόμοι για να παγώσει τις ωριμάνσεις/κλιμάκια στην ΕΣΣΕ. Για άλλη μια φορά λοιπόν, το περίφημο «κοινωνικό πρόσωπο»! Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό, καθώς είμαστε στη μέση της προσπάθειας να πετάξουν τους τεχνικούς στον «παράδεισο» της εργολαβικής «νέας εταιρίας»!


Ζητάμε από τη διοίκηση, επειδή η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί άλλη μια προσπάθεια από την πλευρά της να παρακάμψει στην πράξη τη συλλ. σύμβαση και να πλήξει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να ανακαλέσει άμεσα και να μην προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3/11.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα να απεργήσουν την Κυριακή, να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής, μαζί με το Σωματείο μας (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση). Την Κυριακή 3/11, δεν αγοράζουμε τίποτα από κανένα κατάστημα, της Wind ή άλλο. Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο. Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας. Δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου μέτρου, μαζί και όλων των υπόλοιπων αντεργατικών μέτρων, των παλιών και νέων μνημονίων, που καταστρέφουν τους εργαζόμενους για να στηρίξουν και να σώσουν με κάθε τρόπο τους επιχειρηματίες».
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: