Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Κοντά στο 32% του συνολικού χαρτοφυλακίου των δανείων των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όταν το Δεκέμβριο του 2012 ήταν στο 24,5% και στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 στο 16%.


Στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από την Τράπεζα της Ελλάδος θα καταδεικνύουν ότι η ύφεση εξακολούθησε να οδηγεί ανοδικά το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο των δανείων. Ωστόσο, ο περιορισμός της ύφεσης , επέδρασε οριακά και στον περιορισμό του ρυθμούς αύξησης των «κόκκινων» δανείων.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 32% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 και εκτιμάται πως θα κλείσουν ε αυτά τα επίπεδα στο τέλος του έτους. Από τα τέλη του  2011 έως και σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται κατά 8% σε μέσα επίπεδα και σήμερα διαμορφώνονται συνολικά σε 70 δισ. ευρώ περίπου.

Το γεγονός ότι πολλά υφιστάμενα δάνεια δεν εξυπηρετούνται περιορίζει τις δυνατότητες των τραπεζών να χορηγήσουν νέα χρηματοδότηση, καθώς τις αποστερεί από χρηματοδοτικούς πόρους τους οποίους κανονικά θα ανακύκλωναν χορηγώντας νέα δάνεια προς τις σχετικά υγιέστερες επιχειρήσεις και μεταξύ αυτών τις μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: