Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ 230 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Σε αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας, στο Δαφνί, προχωρούν εντός της ημέρας οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων Δαφνί και Δρομοκαΐτειο.

Καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι προχωρά στην αιφνιδιαστική εφαρμογή των διαθεσιμοτήτων 150 εργαζομένων από το ΨΝΑ και το Δρομοκαΐτειο και 83 εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν στις σημερινές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των δυο θεραπευτηρίων και επικυρώθηκαν από τους εργαζόμενους του ΨΝΑ, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που  έγινε στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ ανάλογα κινούνται και οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ενω επιτροπή που αποτελείται από μέλη της διοίκησης του σωματείου και εργαζόμενους συναντάται με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιάννη Ευδοκιμίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι των δυο ψυχιατρείων αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας επιδιώκοντας συνάντηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα κρίθηκε επιβεβλημένο καθώς χθες μετά από αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, οι διοικητές της 2ης και 3ης ΥΠΕ, ο νέος διοικητής του Δρομοκαϊτείου και η υποδιοικήτρια του ΨΝΑ και αποφασίστηκε με διαδικασίες«fast track» να ζητηθούν από τις διοικήσεις των 3 ψυχιατρείων τα ονόματα και οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο των Ψυχιατρείων και η παράδοσή τους στις περιβόητες ΜΚΟ και τους ιδιώτες - επιχειρηματίες με την ανάλογη «έξοδο» του προσωπικού, προβλέπεται με βάση το παλαιότερο Σύμφωνο Ανδρέα Λυκουρέντζου - Λάζλο Άντορ, στα πλαίσια της ΕΕ.

http://www.902.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: