Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2013

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΕΙ ΜΕ 3ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...ΚΙ'ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
Μονόδρομος είναι πλέον η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους για το διάστημα 2000-2010 «έδειξε» πιθανή φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Το συμπέρασμα ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου ζούσε ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα απ' όσα έβγαζε, οδήγησε στην εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να ασκηθούν διώξεις για φοροδιαφυγή κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος για τον πρώην υπουργό και κακουργήματος για τη σύζυγό του. Στο άνω των 200 σελίδων πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξεκαθαρίζονται οι πηγές των επίμαχων εσόδων, όμως καταγράφεται ότι ο Γ. Παπαντωνίου εμφανίζεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο άνω των 80.000 ευρώ, ποσό που οδηγεί σε πλημμεληματική πράξη αφού το εισόδημα που απέκρυβε ετησίως δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.


Βάσει του ίδιου νόμου, η περίπτωση της Σταυρούλας Κουράκου εντάσσεται σε κακουργηματική φοροδιαφυγή, εξαιτίας του 1.333.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στην ελβετική τράπεζα HSBC και καταγράφονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο δεν ελέγχονται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς το ποσά που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να έχουν κατατεθεί το 2000, προτού αλλάξει η νομοθεσία το 2005 και οριστεί η φοροδιαφυγή ως βασικό αδίκημα για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, πράξη η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου λόγω αρμοδιότητας ο οικονομικός εισαγγελέας Παν. Αθανασίου να ασκήσει τις ποινικές διώξεις. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός, καθώς ήδη έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη απαντήσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από αρχές τους εξωτερικού.

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κολλητός του Στρος Κααν δεν τον ακουμπάει ουδείς.....