Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΕΛΤΑ»- «ΝΟΥΘΕΤΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

Χρησιμοποιώντας τους καλοθελητές της, η εργοδοσία της ΔΕΛΤΑ προσπαθεί να «νουθετήσει» τους εργάτες να μην απαιτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία «δεν πάει καλά». Πέρα από το ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να προσαρμόζουν τις διεκδικήσεις τους ανάλογα με το ύψος της κερδοφορίας μιας επιχείρησης, τα οικονομικά στοιχεία του 2012 για τη ΔΕΛΤΑ καταρρίπτουν από μόνα τους τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας.
Η ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα αύξησε τις πωλήσεις και τα μερίδιά της σε όγκο και αξία στις εξής κατηγορίες: Φρέσκο, υψηλής παστερίωσης, λειτουργικό γάλα (1η), στο βιομηχανοποιημένο γιαούρτι (2η), παιδικό/βρεφικό γιαούρτι (1η), παγωμένο τσάι (3η), κρέμα γάλακτος. Στις κατηγορίες σοκολατούχο γάλα, χυμοί διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά ενώ στις κατηγορίες συμπυκνωμένο, παιδικό γάλα, και τυρί τα μερίδιά της διατηρήθηκαν πολύ ψηλά.

Επίσης, αύξησε τις πωλήσεις στη Βουλγαρία κατά 8,6% φτάνοντας τα 28,3 εκατ. ευρώ το 2012. Συνολικά το 2012 η ΔΕΛΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ είχε πωλήσεις 281,5 εκατ. ευρώ έναντι 284,1 εκατ. το 2011 (οριακά μειωμένες) ενώ ο Ομιλος ΔΕΛΤΑ (μαζί με την UMC-θυγατρική στη Βουλγαρία και την Βίγλα Ολύμπου) είχε αυξημένες πωλήσεις (327.5 εκατ ευρώ το 2012 έναντι 323,4 εκατ. το 2011).
Η εργοδοσία «σπέρνει» ακόμα το επιχείρημα ότι η «ενίσχυση της εξωστρέφειας» της εταιρείας θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας. Το νέο εργοστάσιο αξίας 70 εκατ. ευρώ που κατασκευάζει η VIVARTIA στο Αμπού Ντάμπι και η «νέα αγορά των 330 εκατ. καταναλωτών» που διαφημίζουν τα στελέχη της, ίσα ίσα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα. Το ίδιο έγινε με τη λειτουργία από το 2008 του νέου εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Νέα Υόρκη, που κόστισε 200 απολύσεις στα εργοστάσιά της στην Ελλάδα ενώ η πολυδιαφημιζόμενη «ενίσχυση των εξαγωγών» της ΜΕΒΓΑΛ (εμπορικές συμφωνίες με σκανδιναβικές χώρες και Κίνα) είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο το καλοκαίρι του 2013 του υποκαταστήματος διανομής Αττικής (160 απολύσεις).
Η VIVARTIA (όπου ανήκει η ΔΕΛΤΑ), θυγατρική της πολυεθνικής MIG, έχει οξύνει το τελευταίο διάστημα την επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων του ομίλου. Σε OLYMPIC CATERING, OLYMPUS PLAZA και ΔΕΛΤΑ, έχει προχωρήσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και πρόσληψη εποχικών με κατώτατα μεροκάματα, συντρίβοντας με όποιον τρόπο μπορεί τους εργαζόμενους.
Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία, που παρουσιάζει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΛΤΑ να απορρίψουν τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας. Να συμμετέχουν μαζικά στη συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καθώς και στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.  
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι αγγίζει το λερώνει αυτή η εταιρία. Δηλητήριο τα συστατικά της από τότε που μπήκε στην VIVARTIA.
Δεν νοείται στην εποχή της πληροφόρησης από το διαδίκτυο, να υπάρχουν ακόμα χρήστες που να μην γνωρίζουν!
Στις μέρες μας, η αδιαφορία και η άγνοια σκοτώνουν.
Κυριολεκτικά.