Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει, την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. 

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ' αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών» δήλωσε στον Σκάι, επισημαίνοντας πως 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων.


Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως είναι «άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα». «Όταν διαφημίζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή δωροδοκεί τον Κουρή;» πρόσθεσε. 

Όσον αφορά το πλεόνασμα του προϋπολογισμού τόνισε ότι βασίζεται σε αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική. «Βρέχει δισ. ευρώ σε φόρους, που θα παρθούν από την ελληνική οικονομία. Έχουμε 41% αύξηση εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και αύξηση των εισαγωγών παρά την ύφεση» τόνισε. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ σήμερα, Παρασκευή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα προσφέρει στήριξη στην εφαρμογή της ίδιας ανάλγητης αντιαναπτυξιακής πολιτικής. «Τον στηρίζει για να πάει η Ελλάδα στα Τάρταρα (...) Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται το παραμικρό» τόνισε. 

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: