Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 13 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα, αντιδρώντας στην απόλυση εργαζομένων με stage. Παράλληλα καλούν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι σε Γενική Συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δούλευαν στο νοσοκομείο πάνω από 7 χρόνια.


Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων «Χατζηκώστα» τονίζει ότι: «Οι απολύσεις θα εντείνουν την υπάρχουσα έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο, όπου ήδη έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές και επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ασθενών. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονταν με 450 ευρώ το μήνα και ανασφάλιστοι !!!!!, σε νευραλγικούς τομείς του Νοσοκομείου. Στα πλυντήρια, όπου ήδη δεν λειτουργούν όλες τις μέρες με τραγικές συνέπειες. Ως τραυματιοφορείς, που την έλλειψή τους άπειρες φορές έχουμε καταγγείλει και οι ασθενείς και οι συνοδοί βιώνουν καθημερινά τις συνέπειές της. Εργάζονταν στη νοσηλευτική υπηρεσία, στα εργαστήρια, στο γαλακτοκομείο, στη διοίκηση, όπου με τη συνταξιοδότηση έως τις 31/10/13 έχουν φύγει 39 συνάδελφοι και αναμένονται και άλλοι μέχρι τέλους του έτους. Οι ελλείψεις δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αυτές οι απολύσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο να εκχωρηθούν πολλές από τις παραπάνω υπηρεσίες στην επιχειρηματική δράση. Η διοίκηση του Νοσοκομείου στήριξε τις απολύσεις, προωθώντας για άλλη μία φορά την αντιλαϊκή πολιτική.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις. Καμία ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του νοσοκομείου. Στηρίζουμε τους συναδέλφους. Για μας όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Νοσοκομείο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, μπορούν και πρέπει και είναι μέλη στο σωματείο. Να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για όλα μας τα δικαιώματα. Ενωμένοι απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην επιχειρηματική δράση στην υγεία - πρόνοια». http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: