Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΙΚΑΣ

Σε 8 τρομοκρατικές απολύσεις πρωτοπόρων εργατών προχώρησε η εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας "ΝΙΚΑΣ", στο Κρυονέρι Αττικής. Το πογκρόμ των απολύσεων ξεκίνησε με την απόλυση 3 συνδικαλιστών - μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, μία μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανεργατική απεργία στις 6/11/13 και λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή της Επιτροπής. Η απόλυση τούς ανακοινώθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Την ίδια μέρα, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων που σταμάτησαν τη δουλειά, προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους συνδικαλιστών, η εργοδοσία έκανε άλλες 5 απολύσεις, με εξώδικα που έστειλε στα σπίτια των εργαζομένων. Σε αυτές τις νέες απολύσεις περιλαμβάνονται και άλλα 2 μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής, ενώ και οι 8 απολυμένοι συμμετείχαν στη συνέλευση, όπου εκλέχτηκε η Εργοστασιακή Επιτροπή.


Επιπλέον, η εργοδοσία στις 9/11/13 το πρωί χτύπησε την απεργία. Με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκε στην περιφρούρηση με γνωστά "τσιράκια" και "σεκιουριτάδες". Με εκβιασμούς και απειλές προσπάθησε να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 6ης Νοέμβρη, με καθοριστική τη συμβολή της νεοσύστατης Εργοστασιακής Επιτροπής, σήμανε συναγερμό στην εργοδοσία, που ξεσαλωμένη από την πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί τα συνεχόμενα μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και στρέφεται ανοιχτά απέναντι σε εργάτες που μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, η φτώχεια και η εξαθλίωση πάει χέρι - χέρι με την εργοδοτική και κρατική βία, με την καταστολή, για να χτυπηθεί η συλλογική δράση, οι αγώνες, η αντίσταση στη λαίλαπα που εξελίσσεται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Πώς τοποθετείται απέναντι στην απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας της αλλαντοβιομηχανίας "ΝΙΚΑΣ" να απολύει εργάτες επειδή οργανώνουν την πάλη τους και συμμετείχαν στην απεργία;

Τι μέτρα θα πάρει ώστε να παρθούν πίσω οι όλες οι τρομοκρατικές απολύσεις και να σταματήσει η διαδικασία τρομοκράτησης των εργαζομένων»;

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
26-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: